Nieuws

 • Leer meer over het project Sensinfood!
  16/01/2020
 • Flanders’ FOOD coördineert en in Vlaanderen is ook DSP Valley partner. Met dit project willen we, via digitalisering van het productieproces, de kwaliteitscontrole en efficiëntie verbeteren, de opvolging van de voedselveiligheid in het productieproces faciliteren en de traceerbaarheid doorheen de waardeketen garanderen.
  16/01/2020
 • Misschien vroegen jullie je al af waarom er dit jaar geen nieuwjaarsreceptie op de planning stond. De beste wensen krijgen jullie van ons via deze weg, en de verklaring is dat we ons groot feest wat later op het jaar willen houden: 23 oktober.
  15/01/2020
 • Met de start van het nieuwe jaar willen we nog even terugblikken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar maar kijken we ook naar wat 2020 allemaal in petto heeft binnen Flanders’ FOOD. Een na- en voorbeschouwing met Inge Arents, algemeen directeur van Flanders’ FOOD.
  15/01/2020
 • Een bakkerij in de ruimte, het klinkt een beetje futuristisch, maar het idee is ook breder toepasbaar: hoe kunnen we namelijk een volledig gesloten systeem creëren dat mensen toch van hun dagelijks brood kan voorzien?
  05/12/2019
 • Vier voedingsbedrijven -Vandemoortele, Solina, Solucious en Flandria Foods- brengen hun producten en kennis via innovatielabs en een recent verschenen boek tot in de keuken van de horeca- en restaurantuitbaters.
  04/12/2019
 • Wil je als voedingsbedrijf aan de slag met slimme sensoren of heb je als technologiespeler dé oplossing in huis voor toepasingen in de voedingsindustrie, of wil je gewoon meer weten over de mogelijkheden die digitalisering kan bieden, kom dan op op 11 of 12 december a.s. naar stand 181 van de AgriFoodTech2019 beurs en maak kennis met het Europese project S3FOOD en de mogelijkheden die dit biedt voor KMO's uit de voedings- en de technologiesector!
  25/11/2019
 • Dit project focust op het koppelen van de ‘technologische’ en de ‘sociale’ kant van digitalisatie binnen de voedingsbedrijven.
  26/08/2019
 • Om een meer duurzame toekomst te verzekeren moet ons voedingssysteem dringend veranderen. De ERA-NET projecten SUSFOOD2 en CORE Organic hebben dan ook de handen in elkaar geslagen en willen onderzoek en investeringen in dit kader ondersteunen. Hiertoe hebben ze zo maar even een netwerk van 21 financierende instanties uit 18 landen / regio's uitgebouwd, die € 9.485.000 samengebracht hebben voor een oproep voor internationaal onderzoek.
  08/07/2019
 • Heeft u het ook gezien? De beursgang van Beyond Meat, de plantaardige burgerproducent die alle verwachtingen overtrof? 2019 wordt het doorbraakjaar voor plantaardige voeding, zo voorspelde The Economist, en dat blijkt te kloppen.
  22/05/2019
 • Het Flanders' FOOD team wordt sinds kort versterkt door drie nieuwe collega's. Margaux, Maarten en Michèle kom je binnenkort waarschijnlijk tegen op een evenement of vergadering, waar ze zichzelf uitgebreid kunnen voorstellen. In afwachting daarvan lees je hier alvast de korte samenvatting!
  10/04/2019
 • Hoe kunnen we op een duurzame manier zeewier en microalgen kweken die geschikt zijn voor voedseltoepassingen op de Europese markt? Dat wil zeggen: met consistente kwaliteit en een aantrekkelijk smakenpallet. Op die vraag willen 12 partners uit België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië in het nieuwe Interreg-2 zeeën project ValgOrize een antwoord formuleren. ILVO coördineert.
  10/04/2019
 • De doctoraatsbursaal zal deel uitmaken van het Sucr’eau project (VLAIO-project) omtrent waterhergebruik en valorisatie van nevenstromen afkomstig van de 2de blancheurstap in de aardappelverwerkende industrie. Hierbij wordt momenteel gezocht naar verschillende opportuniteiten om het proceswater zoveel mogelijk te hergebruiken waardoor er zowel water als, indien mogelijk, energie kan bespaard worden. Het algemeen doel van dit project is dan ook om in een samenwerking tussen kennisinstellingen en industrie tot een collectieve strategie te komen door de juiste waterbehandelingstechnologie(ën) te selecteren, optimaliseren en demonstreren.
  03/04/2019
 • Flanders' FOOD zal in 2020 een nieuwe website lanceren. We zijn op zoek naar enthousiaste en minder enthousiaste websitegebruikers om ons te helpen in de zoektocht naar de perfecte Flanders' FOOD website.
  21/03/2019
 • 20/03/2019
 • Kom meer te weten op de kick-off van het CIRCOPACK project.
  28/02/2019
 • Elk jaar nemen studententeams het tegen elkaar op om de beste en het meest duurzame en innovatieve voedingsproduct voor te stellen. Ze vormen een multidisciplinair team, worden begeleid door experts en verschijnen voor een jury met professionelen uit de voedingsindustrie. Daarna presenteren ze hun ontwerp en business case op een echte beurs, een beurs met veel jong enthousiasme, waar geproefd en geoordeeld wordt.
  26/02/2019
 • Vlaamse voedingsbedrijven evolueren steeds meer naar hoogtechnologische omgevingen die zich aanpassen aan de uitdagingen van de Industrie 4.0. Dat bevestigen vandaag de Factory of the Future Awards, waar dit jaar met Bio Bakkerij De Trog, Lavetan en Colruyt Group Fine Food opnieuw drie bedrijven gelinkt aan de voedingssector in de prijzen vallen. Fevia Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie, en Flanders’ FOOD, de speerpuntcluster van de Vlaamse agro-voedingssector, roepen alle voedingsbedrijven op om stap voor stap te investeren in fabrieken van de toekomst.
  07/02/2019
 • Je kan vanaf nu je stem uitbrengen voor de Food Heroes Awards. Wereldwijd gaat ongeveer een derde van alle voedingsproducten verloren. Om hiervoor een oplossing te vinden gingen we samen met verschillende partners op zoek naar Food Heroes.
  06/02/2019
 • Vorige week donderdag (10 januari) vierden we met alle Flanders' FOOD leden, partners en sympathisanten het nieuwe jaar. We organiseerden onze nieuwjaarsreceptie in de ZOO van Antwerpen en dat leverde heel wat mooie momenten en beelden op.
  17/01/2019