@InfluencermarketingWiki #Create_Your_Own_Influence

Social media

Influencermarketing, we hebben er al wel over gehoord. Maar waarom niet vanuit het merk een influencer worden? Communicatiebureau Idéarte had zo het idee om zelf een fruitige influencer te lanceren niet op facebook, niet op instagram of tiktok maar op … Tinder! Resultaat? 349 matches en 1.960.235 mensen bereikt.

Influencermarketing is ‘the Perfect Match’

Het principe van “Less is more” geldt ook in influencermarketing. In plaats van samen te werken met één mega-influencer met een half miljoen volgers, kan je ook kiezen voor een samenwerking met meerdere micro-influencers met wat minder (een 10.000-tal) volgers. Of waarom geen verspreiding via heel veel nano-influencers die slechts een 100-tal volgers hebben. Op die manier bereik je nog steeds dezelfde hoeveelheid mensen maar is de betrokkenheid groter.

kev1_0

In het artikel “De 10 geboden van e-mailmarketing” raadde Idearté al aan om niet te verzenden vanuit de klantendienst maar vanuit een (fictief) persoon om een meer persoonlijke aanpak te bekomen. Denk maar aan Nancy van de laagste prijsgarantie of Cora van Mora. Want geef toe, iedereen ként het wel.

Met de Belgica appel zijn ze dezelfde weg op gegaan, zij het met een ietwat onconventionele aanpak. Naast de aanstekelijke radiospot en de social media campagne, creërden ze geen influencer op instagram of facebook, maar op Tinder! Swipe de Belgica-man of -vrouw dus zeker naar rechts en geniet van hun sappige verhalen.

kev2_0

“Pak me bij mijn steeltje en het sap zal uit me stromen.” Of: “Ik heb zoveel zin om in jouw mond te verdwijnen” zijn enkele quotes die terug te vinden zijn in deze allereerste Belgische Tindercampagne. De Belgica mannen en vrouwen konden aldus met hun dubbelzinnige chatgesprekken heel wat wellustigen verleiden tot een date in het koelvak van de supermarkt.

Aline Ghys, Online strateeg Idearté - “Het campagnebereik via Tinder is natuurlijk beperkt. Maar de kracht zat ‘m in de originaliteit. Mensen vonden de gesprekken grappig en deelden ze massaal. Dat pikte de pers op. Vervolgens verscheen de Belgica op de voorpagina van verschillende kranten, op de radio én kwam het verhaal ter sprake in de zetel van Gert Late Night. Bovendien won Idearté er ook de Comma Award voor beste online campagne van Voka Limburg mee, wat opnieuw voor extra bereik zorgde.”

#GoedeRaadKanNooitKwaad

“Bedrijven die creatief en uniek communiceren, creëren vanzelf influencers voor hun merk. Mensen delen immers graag grappige en ongewone dingen” - Aline Ghys, Online strateeg Idearté. 

Bronnen en meer info

- https://www.idearte.be/case/bfv-belgica/

- https://www.idearte.be/de-10-geboden-van-emailmarketing/