C-team aan het woord

Het C-team bij Flanders' FOOD, wie is dat juist? Hoe belangrijk is hun taak? Jessica Devos en Bjorn Samson geven je een blik achter de schermen.

Wat doen jullie bij Flanders' FOOD? Wat is jullie missie?

Bjorn: Ik ben een Community Officer. Ik regel alles wat met het informaticanetwerk te maken heeft; de administratieve taken en de ondersteuning van het volledige team. Onze missie is om te zorgen dat onze collega’s op een aangename manier kunnen werken.

Jessica: Ik doe de boekhouding en administratieve taken. Ik ben de Management Assistent van Inge Arents (Managing Director); en sinds kort ook Community Manager. Zoals Bjorn al zei is onze missie om ervoor te zorgen dat het team ondersteund wordt in alle administratieve zaken.

Bjorn Samson

Bjorn Samson

Welke competenties zijn belangrijk in jullie beroep? En wat maakt een officemanager nu een goede officemanager?

Bjorn: Belangrijk is dat we stressbestendig zijn en dat we klaarstaan voor de collega’s met een nodige dosis inzet.

Jessica: We moeten flexibel zijn, elke dag is anders. We hebben vaak onverwachte taken die we erbij moeten nemen. Stressbestendig, ik ben dat niet helemaal, maar ik doe mijn best!

Wat is de grootste uitdaging in je werk? En waar liggen de obstakels?

Jessica: We werken met 21 mensen samen die allemaal een ander karakter hebben. Niet iedereen is even goed in administratie en dan moeten we soms wel wat achter de mensen hun veren zitten. Dat is niet altijd gemakkelijk voor mij.

Bjorn: De grootste uitdaging is alles op tijd aanleveren.

Wat geeft jullie baan de meeste voldoening?

Bjorn: Er is veel afwisseling. Geen enkele dag is hetzelfde We krijgen ook de kans om heel wat nieuwe contacten te leggen op evenementen. Meer algemeen, geeft het mij voldoening om te weten dat we ons samen inzetten voor een betere en gezondere voedingsindustrie.

Jessica: Ik haal mijn voldoening vooral uit de waardering van de collega’s. Elke dag – ook op de zware dagen – blik ik tevreden terug. Het gevoel iets te doen en te betekenen voor het team, maakt mijn werkweek altijd goed! Ik doe mijn job graag, dat is eigenlijk het belangrijkste.

Wat maakt deze baan nu juist zo aantrekkelijk?

Jessica: Zoals we al eerder zeiden is onze job zeer afwisselend, niets verloopt volgens een vast patroon.

Bjorn: We hebben een goed team en een goede directie. Elke dag zijn er steeds andere mensen op kantoor, wat voor variatie zorgt in de week. We krijgen de vrijheid om zelf voorstellen te doen of nieuwe taken op te nemen en krijgen hiervoor voldoende ondersteuning, zowel logistiek als financieel. Je hebt echt het gevoel dat je iets kan verwezenlijken bij Flanders’ FOOD.

Jessica: We hebben hier ook een heel toffe sfeer, wat het werk nog aangenamer maakt.

Jessica Devos

Jessica Devos

Hoe belangrijk is jullie taak in dit bedrijf?

Bjorn: Een goede logistieke ondersteuning is belangrijk. De innovatiemanagers moeten zich kunnen concentreren op hun job zonder te veel stress over logistieke en administratieve zaken.

Jessica: Ik heb mij al vaak de vraag gesteld: “Wat zou er gebeuren als ik er niet meer ben? Hoe zou het dan lopen?” Uiteindelijk is iedereen vervangbaar, maar de rol die wij uitoefenen is toch wel belangrijk binnen de organisatie.

Mocht je 1 dag een andere job uitoefenen bij Flanders' FOOD, welke job zou je dan doen en waarom?

Bjorn: Persoonlijk zou ik wel eens een innovatiemanager willen zijn en op bezoek gaan bij de bedrijven. We zitten meestal op kantoor en komen enkel in contact met bedrijven wanneer we zelf een evenement organiseren. Als je een bedrijfsbezoek doet, kan je de mensen daar leren kennen in hun sfeer en zie je hoe ze te werk gaan.

Jessica: Ik wou eerst zeggen: geen enkele job, want ik ben super tevreden over de job die ik uitoefen en op het eerste gezicht is er geen job die mij echt gelukkiger zou maken binnen de organisatie, maar Bjorn heeft een punt. Op bedrijfsbezoek gaan is interessant. Ik heb het al een paar keer gedaan en vond het geweldig om te ervaren hoe de bedrijven zich organiseren en hoe alles wordt gemaakt en verwerkt, het liefst zou ik dan bedrijven kiezen binnen de chocolade of bakkerij en banket sector.