Van aardbei tot voedingsvezel, van fermentatie tot vleesvervanger

Voedselresten

Nevenstromen beter, en op nieuwe, innovatieve manieren gaan valoriseren, dat is waar het in het project 'Food from Food' allemaal om draaide. Na vier jaar werd het project afgesloten in een digitale setting. Een moment om de realisaties van de bedrijfstrajecten te bekijken en de balans op te maken: welke bedrijven hebben iets gehad aan Food from Food en welke trends zetten zich door de komende jaren?

Het voordeel van een digitaal eindcongres is dat bepaalde delen ook achteraf nog te bekijken zijn. Wil je weten wat de belangrijkste conclusies en ervaringen uit het project waren?

Accepteer marketing-cookies om deze content weer te geven.

Cookie-instellingen
Food from Food logo

Technologie is vaak de verbinding tussen vraag en aanbod. In Food from Food werd met succes geëxperimenteerd met enkele innovatieve technologieën. Nathalie Bernaert van Food Pilot - ILVO kwam iets vertellen over het testcentrum en hoe zij te werk gingen binnen Food from Food. Ook gingen wij langs bij Friso van Assema van Bodec. Hij vertelde meer over de technologie voor fermenteren. 

In totaal heeft Food from Food meer dan 200 bedrijven gesproken om samen voedselverspilling tegen te gaan, waarvan met 37 bedrijven samengewerkt en 25 projecten uitgevoerd. Het project wordt afgerond, maar dat betekent niet dat we niet meer samen voedselverspilling tegen kunnen gaan. Mocht je nog nieuwe ideeën hebben of kansen zien, neem dan contact op met Marie Demarcke (Flanders' FOOD) of Toine Hultermans (Food Tech Brainport). 

Na de presentaties werden alle deelnemers ingedeeld in digitale break-out rooms. In deze break-out rooms was er ruimte voor presentaties door de verschillende projecten die hebben meegedaan aan Food from Food en kwamen er mooie discussies op gang. Mocht je nog een vraag hebben voor een van de projecten, neem dan vooral contact met ons op en wij verbinden jullie aan elkaar. 

Tot slot kon er 1-op-1 genetwerkt worden via Conversation Starter. Ook hier zagen we goede gesprekken op gang komen en wellicht nieuwe samenwerkingen! 

Via deze weg willen we alle partners en projecten nogmaals bedanken voor de afgelopen jaren. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Of ben je geïnteresseerd in onze inspiratiemagazines? Deze kan je hieronder downloaden. 

Klik hier voor het eerste inspiratiemagazine uit 2019 

Klik hier voor het tweede inspiratiemagazine uit 2020