Flanders' FOOD Technology Days go International

Op 13 en 14 november organiseert Flanders’ FOOD in samenwerking met Agoria en Sirris de vijfde editie van de Flanders’ FOOD Technology days in het Crowne Plaza Hotel te Brussel. Tijdens dit inspirerend en tweedaags event zetten een mix van nationale en internationale sprekers actuele trends en innovatieve technologieën in the spotlight en werpen we een blik op wat de toekomst voor de voedingsindustrie in petto heeft. R&D verantwoordelijken, procesingenieurs en kwaliteits- verantwoordelijken maar ook technologieaanbieders voor de voedingsindustrie zullen zeker hun gading kunnen vinden op de Flanders’ FOOD Technology Days!

Wat kunnen de deelnemers verwachten?

Vier keynote lezingen van nationale en internationale experten waarin de deelnemers kunnen kennismaken met op hoe innovatieve technologieën naar de bedrijven gebracht worden, de evoluties op gebied van bedrijfssoftware en hoe de voedingsindustrie zich kan wapenen voor de uitdagingen waarmee ze in de toekomst geconfronteerd zal worden.

Inspirerende lezingen rond vijf actuele trends:

 • World Class Production: Nieuwe productietechnologieën om de kwaliteit en de houdbaarheid van onze producten te verhogen zijn uitermate belangrijk. De focus ligt hier op milde conservering, oppervlakte decontaminatie en het verminderen van post-contaminatie.
 • Smart Production: De inzet van robots in de voedingsindustrie is aan een opmars bezig. De uitdaging ligt erin de creativiteit, inzicht en intelligentie van de mens te combineren met de precisie, draagkracht en onvermoeibaarheid van de robot. Maar hoe doe je dat?
 • Digital Factory: Meten is weten, maar hoe monitor je al deze data en hoe ga je als bedrijf om met de steeds groter wordende datastroom?
 • Sensing and monitoring: Continue opvolging van onze productieprocessen en de kwaliteit van onze producten wordt steeds belangrijker. Hoe kan je dit als voedingsproducent realiseren? Welke nieuwe sensoren zitten er in de pipe line? Kunnen we alles detecteren?
 • 3D & food: Er wordt dieper ingegaan op de 3D structuur van onze voeding en hoe die gevisualiseerd kan worden, maar ook 3D printing van en voor voeding wordt onder de loep genomen.

Deze thema’s sluiten aan bij de lopende Flanders’ Food projecten Sensors For Food en Food Factory of the Future en kaderen eveneens in het Made Different programma van Agoria en Sirris.

Het volledige programma kan u hier vinden.

Technologie expo

Tijdens de lunch en de pauzes, maar ook tijdens twee georganiseerde beursrondgangen kan er kennisgemaakt worden met de laatste ontwikkelingen van technologieaanbieders. Een ideale manier om snel en efficiënt contacten te leggen!

Waarom deelnemen?

 • Om meer inzicht te krijgen in recente technologische ontwikkelingen voor de voedingsindustrie
 • Om te netwerken met experten uit zowel de academische wereld als de voedingsindustrie
 • Om ervaringen met collega’s uit te wisselen
 • Om innovatieve technologieën aan het werk te zien
 • Om meer kennis op te doen in slechts twee dagen dan in maanden aan uw bureau
 • Als exposant verkrijgt u een strategische visibiliteit, direct contact met úw doelgroep

Organisatie

Flanders’ FOOD is het innovatieplatform van de agro-foodindustrie dat overheidssubsidies efficiënt inzet om deze bedrijven een competitieve voorsprong te geven. Wij doen dit via projecten, het oplossen van wetenschappelijke en technologische uitdagingen, opleidingen en netwerking. 294 bedrijven en 30 onderzoeksgroepen zijn vandaag lid van Flanders’ FOOD. De trekkers van de Flanders’ FOOD Technology Days binnen Flanders’ FOOD zijn het IWT VIS-traject Sensors For Food en het NIB-project Food Factory of the Future – F3.

www.flandersfood.com

Agoria groepeert en verdedigt ondernemingen in de technologische industrie. De federatie zet zich in voor de toekomst van deze ondernemingen en de bijna 275.000 mensen die ze in dienst hebben. Met 1.700 lidbedrijven is Agoria de grootste sectorfederatie van het land. De federatie ondersteunt haar leden, actief in 10 domeinen (Information and Communication Technology, Building Technology, Contracting, Materials Technology, Subcontracting, Production Technology & Mechatronics, Transport Systems & Solutions, Energy Systems & Solutions, Environment Systems & Solutions, Aeronautic, Space, Security, Defence Technology) bij business development rond markten, producten en technologieën op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast biedt ze via haar expertisecentra ook bijstand aan leden met vragen over talent en arbeidsmarkt, innovatie, energie, milieu, sociaal en regelgeving en normalisatie (zowel technisch als algemeen). Voor de belangenverdediging van haar leden bij overheden beschikt de federatie over beleidscellen die actief zijn op federaal en regionaal vlak.

www.agoria.be

Sirris is het collectief centrum van de Belgische technologische industrie, opgericht in 1949 door Agoria. Bij Sirris werken meer dan 150 hooggekwalificeerde ingenieurs, wetenschappers en technici die bedrijven bijstaan bij het invoeren van technologische innovaties. Zij gaan daarvoor ter plaatse, geven technologisch advies, starten innovatietrajecten en begeleiden deze tot bij de implementatie. Sirris wil het concurrentievermogen van de bedrijven in de sector vergroten. Ruim 2.500 Belgische bedrijven zijn lid van Sirris en krijgen zo toegang tot een uitgebreide dienstverlening. Om kennis maximaal uit te bouwen, zet het centrum regionale, nationale en internationale onderzoeksprojecten op met talrijke partners.

www.sirris.be