Europa creëert transnationaal netwerk van testfaciliteiten voor watertoepassingen

Innovatief en duurzaam watergebruik wordt al te vaak belemmerd door te veel onzekerheid over het succes van nieuwe technologie. Met Water Test Network, een project van Interreg Noordwest-Europa met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling kunnen kmo’s hun innovatie in een reële setting testen en verder ontwikkelen.

 Dit zal de doorstart van innovatieve watertechnologie versnellen en de marktintroductie vergemakkelijken.

Het streefdoel is om 120 technologieleveranciers te begeleiden bij het uittesten van 90 verschillende technologieën. Dit moet resulteren in de effectieve marktintroductie van 30 nieuwe toepassingen gerelateerd aan water. Ook na afloop van het project zal het netwerk in stand worden gehouden.

Water Test Network launch

Meer info

Water Test Network is een project binnen het Interreg Noordwest-Europa programma en ontvangt 3,61 miljoen euro steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF).