Bedrijven en zorgactoren zetten een nieuw voedingsplatform op

Vijf bedrijven en vijf zorginstellingen hebben anderhalf jaar intensief samengewerkt om een nieuw voedingsplatform op te zetten dat ondervoeding bij mensen met een chronische zorgvraag moet aanpakken. Door hun know how omtrent detectie, voeding, logistiek, assistieve materialen, enz. te bundelen, willen deze profit en social profit organisaties samen een maaltijd op maat van de cliënt leveren, in ziekenhuizen, thuis en in residentiële zorginstellingen.

npcc2.

Dit platform vloeit voort uit het project ‘Nutrition Platform for Chronic Care’ dat met een innovatief business model maatschappelijke én economische meerwaarde wil creëren. Op dinsdag 14 juni is er in Gits het slotsymposium van dit project. In de marge van dit evenement geeft Flanders’ FOOD een overzicht van het wetenschappelijk onderzoek rond ondervoeding en manieren om hierop in te spelen.

Lees meer