European Food Alliance: 9 succesvolle agrofoodclusters bundelen hun krachten

Een groep van 9 Europese Agrovoedingsclusters, waaronder Flanders’ FOOD, hebben de European Food Alliance opgericht. Het gezamenlijk doel van dit initiatief is bedrijven uit de agrovoedingsketen de beste service en netwerkrelaties te bieden vanuit heel Europa om versneld tot innovatie en groei te kunnen komen.

Het Europese Agrovoedingsbedrijfsleven wordt versterkt door een intensievere samenwerking  tussen de verschillende clusters. Zo zullen naast gemeenschappelijke activiteiten ten voordele van de bedrijven ook de netwerken met elkaar gedeeld worden. Een Vlaamse bedrijf komt hierdoor in contact met geschikte partners uit het bedrijfsleven of de onderzoekswereld uit andere Europese regio’s.  Ook internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten worden opgestart.

De European Food Alliance is een samenwerking van Agrofoodpark Aarhus (Denemarken), Flanders’ FOOD (België) , Food Processing Initiative FPI (Noord Rijn Westfalen, Duitsland) Institute of Food Research IFR (Verenigd Koninkrijk), NiekE/DIL (Nedersaksen, Duitsland), PdC Nutrition, Health and Longivity NSL (Frankrijk) , de stichting Food Valley (Nederland), Skåne Food Innovation Network SFIN (Zweden) en Wagralim (België).