Flanders’ FOOD opent antenne in Vlaams Huis van de Voeding in Roeselare

Kennis en expertise vlot in bereik van West-Vlaamse kmo 

Met een rechtstreekse tewerkstelling van ongeveer 16.000 werknemers (of zo’n 27,4% van het aantal loontrekkenden in de totale Vlaamse voedingsindustrie) is de voedingsindustrie uitgegroeid tot de grootste industriële cluster in West-Vlaanderen. Om deze cluster verder te ondersteunen, bundelen de POM West-Vlaanderen en Flanders’ FOOD, het innovatieplatfom voor de Vlaamse agrovoedingsindustrie, hun krachten in een formeel samenwerkingsakkoord. Met een West-Vlaamse antenne in het Vlaams Huis van de Voeding in Roeselare wil Flanders’ FOOD kennis en expertise vlotter naar de West-Vlaamse agrovoedingsindustrie brengen. 

Als innovatieplatform voor de agrovoedingsindustrie is Flanders’ FOOD een basispartner van de POM West-Vlaanderen in de Fabriek voor de Toekomst Voeding. Deze samenwerking wordt vandaag verder geconcretiseerd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst bij Pralibel uit Vichte. Erwin Lamot, algemeen directeur van Flanders’ FOOD: “In maart openen we een West-Vlaamse antenne in het Vlaams Huis van de Voeding in Roeselare. Op die manier willen we onze dienstverlening niet alleen nog beter op de vraag afstemmen, maar ook sneller en vlotter tot bij de West-Vlaamse kmo’s brengen.” 

Met de antenne in Roeselare, krijgt Flanders’ FOOD beter voeling met de West-Vlaamse kmo. Hierdoor kan Flanders’ FOOD de kmo beter toeleiden naar en begeleiden bij innovatietrajecten. Verder zal Flanders’ FOOD de resultaten uit collectieve studies vertalen op maat van de West-Vlaamse kmo. “De drempel tot wetenschappelijke en technologische kennis wordt hiermee serieus verlaagd”, stelt Jean de Bethune, voorzitter van de POM West-Vlaanderen. “Het is net die kennis, die voor kleinere kmo’s vaak moeilijk toegankelijk is, die de innovatieslagkracht van onze voedingsindustrie ook in de toekomst garandeert.” 

Met een toegevoegde waarde van ongeveer 1,2 miljard euro (cijfers 2012), een rechtstreekse tewerkstelling van ongeveer 16.000 werknemers (of zo’n 27,4% van het aantal loontrekkenden in de totale Vlaamse voedingsindustrie) is de voedingsindustrie uitgegroeid tot de grootste industriële cluster in West-Vlaanderen. In de provincie waren eind 2013 meer dan 1.400 bedrijven, van kmo’s tot grote multinationals, actief in de voedingssector. 24,1% van alle industriële vacatures die de VDAB in 2013 ontving, was bestemd voor de voedingssector. Met 27,6% van alle beschikbare vacatures uit de Vlaamse voedingssector scoort West-Vlaanderen heel goed.

           

Contactpersonen

POM West-Vlaanderen

Pieter Vancoillie 

E pieter.vancoillie@pomwvl.be

T 0476 93 74 19

Flanders’ FOOD

Stefan Coghe

E stefan.coghe@flandersfood.com

T 0475 54 92 28