Duroc d’Olives, als het lekker mag zijn …

Duroc d’Olives is het resultaat van de zoektocht van twee varkenshouders om een smakelijker, malser en gezonder varkensvlees te produceren.

Duroc d’Olives varkens stammen van moederszijde af van een kruising van het Deens Landras met de Deense Large White en langs vaderszijde van een Duroc eindbeer. De combinatie van beide rassen zorgt voor een uniek resultaat. De zeugen zijn homozygoot stressnegatief. Dit zorgt voor minimale dripverliezen en de afwezigheid van PSE-karkassen. Het Duroc-ras wordt wereldwijd geroemd om zijn malsheid en sappigheid, mede doordat het gehalte intramusculair vet hoger is t.o.v. andere rassen.

Ook het voeder dat de Duroc d’Olives varkens dagelijks voorgeschoteld krijgen wordt samengesteld  in functie van een betere smaak, malsheid en gezondheid voor de consument. Zo worden enkel pure grondstoffen gebruikt zoals tarwe, gerst, maïs en soja en als extra vetbron werd gekozen voor olijfolie. Olijfolie wordt in de medische wereld alom geprezen omwille van zijn gezonde vetzuursamenstelling door het hoog gehalte aan oliezuur (C18:1 of Omega 9). Door onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Gent is men er in geslaagd om het gehalte oliezuur in het intramusculair en subcutaan vet aanwezig in de Duroc d’Olives varkens naar een maximum op te trekken. Ten slotte zorgt een uitgebalanceerde varkensvoeding voor een hoger shelf-life van het vlees. 

Bovengenoemde eigenschappen maken het Duroc d’Olives varkensvlees uitermate geschikt zowel voor de versmarkt als voor diverse kook- en charcuterietoepassingen. 

De Duroc d’Olives varkens worden geproduceerd volgens een strikt lastenboek waarin alle productievoorwaarden zijn vastgelegd. De belangrijkste parameters hierbij zijn de veevoedersamenstelling, rassenkeuze, traceerbaarheid, bioveiligheid, gezondheidsmanagement en het dierenwelzijn. 

Blinde smaakproeven hebben diverse koks en slagers al overtuigd van de kwaliteiten van het Duroc d’Olives varkensvlees. Op vandaag is men klaar voor de verkoop van de Duroc d’Olives varkens. 

Duroc d’Olives is een geregistreerd merk binnen de Benelux.