Aanbevelingen voor micro-nutriënten

Nutri-RecQuest is een gratis database waarin 20.000 aanbevelingen voor 29 micronutriënten uit 46 landen gebundeld zijn.

Micronutriënten zoals vitaminen en mineralen zijn essentieel voor een goede groei en ontwikkeling. Hoewel ze slechts in kleine hoeveelheden nodig zijn, leiden tekorten tot grote gezondheidsproblemen. 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is het niveau van dagelijkse inname dat voldoende wordt geacht voor de dekking van de behoefte van vrijwel alle (97,5%) gezonde personen in een populatie.


Nutri-RecQuest is een database waarin de voedingsaanbevelingen voor 29 micronutriënten geraadpleegd kunnen worden. Deze database bevat informatie uit 37 Europese landen en 8 niet Europese landen. De aanbevelingen worden voor verschillende bevolkingsgroepen opgelijst:

  • Zuigelingen
  • Kinderen en adolescenten
  • Volwassen
  • Ouderen
  • Zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven 

De database kan gratis geraadpleegd worden op http://www.serbianfood.info/eurreca/.

Bovendien kan telkens doorgeklikt worden naar de originele publicaties.


De voedingsaanbevelingen voor België kan u ook raadplegen op klik hier. Deze aanbevelingen zijn eveneens opgenomen in de Nutri-RecQuest database. De Belgische voedingsaanbevelingen bieden tegelijk een bondige en toch grondige analyse van de huidige wetenschappelijke kennis over de fysiologische effecten en de behoeften aan verschillende nutriënten. 

Bronnen