Vetverlaging in bakkerijproducten

Vetten en oliën bepalen in bakkerijproducten (brood, koekjes, cakes tot vetvullingen) voor een belangrijk deel structuur en smaak. Een nieuw ingrediëntensysteem belooft mogelijkheden voor vetverlaging.

Cargill lanceert TexDesign™, een ingrediëntensysteem waarmee het vetgehalte van bakkerijproducten verlaagd kan worden, met behoud van de functionele en sensorische eigenschappen. Gemiddeld kan in cakes, koekjes en luxebroodjes respectievelijk 25%, 20% en 50% vetreductie gerealiseerd worden.

TexDesign™ bestaat uit een mix van zetmelen (natieve en gemodificeerde) en sorbitol. De zetmelen ondersteunen de deegviscositeit en de emulgering terwijl sorbitol als bevochtigingsmiddel de zachtheid ondersteunt.

TexDesign™ is eenvoudig toepasbaar in bestaande recepturen en productiemethoden: het kan gebruikt worden in poedervorm of na voorhydratering (waarbij een schepbare crème ontstaat).

www.cargilltexturizing.com