100 % hygiënische transportbanden voor de vleesindustrie

Traditioneel worden in de vleesindustrie weefselversterkte PVC of polyurethaan transportbanden, of modulaire schakelbanden, gebruikt. Beiden stellen heel wat problemen op gebied van hygiëne. De nieuwe Thermodrive en Thermoking transportbanden lossen deze problemen op.

Modulaire schakelbanden hebben het voordeel van een positieve aandrijving d.m.v. tandwielen: daardoor vermijdt men de rek-en stuurproblemen van weefselversterkte transportbanden. Maar ze zijn zeer moeilijk te reinigen en te desinfecteren waardoor het risico op bacteriënvorming hoog is. Daarenboven breken modules, schakels en pinnen gemakkelijk af en die vindt u terug in uw vleesprodukt.

De Thermodrive transportband is volledig homogeen in polyurethaan (PU), zonder weefsels en zonder openingen: bacteriënvorming is onmogelijk. Thermodrive wordt op dezelfde positieve manier met tandwielen aangedreven. Ze zijn zeer gemakkelijk en kostenbesparend te reinigen en te desinfecteren: 40 % minder oppervlak, dus minder tijd en reinigingsprodukten! Door hun geringer gewicht (-60%) is minder motorvermogen nodig, en dus minder energieverbruik. Thermodrive transportbanden laten ook afschrapers toe zodat het vleesprodukt op het einde van de band volledig afgeladen wordt.

 

Anderzijds worden weefselversterkte PVC en PU transportbanden door een gemotoriseerde aandrijfrol aangedreven. De weefsels delamineren vaak (komen van elkaar los) of ontrafelen aan de zijkanten, waardoor bacteriënvorming mogelijk wordt. Ook het glijweefsel aan de onderkant van de transportband kan een haard van bacteriën en micro-organismen worden. De homogene vol -polyurethaan transportbanden Thermoking hebben geen weefsels en zijn dus 100 % hygiënisch. Daarenboven bespaart deze transportband u dankzij de vernuftige eindloosverbinding veel kosten: kortere produktiestilstand, lagere montage- en eindloosverbindingskosten.


Thermodrive en Thermoking transportbanden beantwoorden aan de FDA en USDA/NSF normen. Zij zijn bestand tegen chemicaliën, olie en vet, schokken en insnijdingen. Zowel de Thermodrive als de Thermoking transportbanden kunnen voorzien worden van stuursnaren, dwarsmeenemers, V-meenemers en golfranden.

Een aantal bedrijven in de Belgische vleesindustrie zijn tot hun grote tevredenheid reeds overgeschakeld naar Thermodrive en Thermoking transportbanden.

Meer informatie over deze transportbanden is beschikbaar op de website www.eurobelt.be