Mango: nieuwe bron voor vezelingrediënten?

Zuid-Amerikaanse onderzoekers incorporeerden met succes vezelfracties uit mango’s in bakwaren.

De onderzoekers gingen na of uit onrijpe mango’s vezels afgezonderd konden worden. De chemische samenstelling, het gehalte oplosbare versus onoplosbare vezels, het extraheerbaar polyfenolgehalte, de water- en oliehoudende capaciteit en het anti-oxidatief vermogen werden gekarakteriseerd. Het mangovezelconcentraat werd vervolgens getest in koekjes en brood. De bakwaren met het vezelconcentraat bezaten inderdaad een verhoogd vezelgehalte en in vitro testen voor zetmeelbeschikbaarheid gaven aan dat de producten een lage glycemische index zouden bezitten. De sensorische eigenschappen van de bakwaren werden echter niet in kaart gebracht.

Meer informatie

  • Fibre concentrate from mango fruit
  • Glycemische Index – synthesedocument Functionality in FOOD