Fabuless, een eetlustregelend ingrediënt voor zuiveltoepassingen

Volgens DSM helpt Fabuless in de regeling van de voedselinname. Fabuless speelt in op de tijd die nodig is om na een maaltijd een hongergevoel te krijgen. Daarnaast beïnvloedt het ook de hoeveelheid voedsel die bij een volgende maaltijd geconsumeerd wordt.

Initieel werd dit product ontwikkeld en vermarkt door Lipid Technologies Provider (LTP) onder de naam Olibra. Via een exclusieve en wereldwijde verkoop- en marketingovereenkomst, brengt DSM het nu op de markt als Fabuless.

Fabuless is een emulsie met natuurlijke palm- en haveroliën. Wanneer Fabuless gebruikt wordt, zal in het ileum, het uiterste deel van de dunne darm, nog onverteerd vet voorkomen waardoor de hongersignalen onderdrukt worden. Hierdoor zal bij een volgende maaltijd ook minder gegeten worden.

Het ingrediënt werd ontwikkeld voor zuiveltoepassingen. Het kan succesvol worden toegepast in yoghurt, melkdranken en maaltijdvervangende zuivelbereidingen. De mogelijkheden voor het gebruik in kaas en andere levensmiddelencategorieën zullen verder bestudeerd worden.

Meer info : http://www.dsm.com/en_US/html/dfs/fabuless_home.htm enhttp://www.resisttemptation.com/