Welke teams hebben de Food At Work Ecotrophelia Awards 2020 gewonnen?

In maart vonden normaal de jureringen plaats van de verschillende Food At Work Student Awards, waaronder de Food At Work Awards Vlaanderen en Wallonie en de Food At Work Techno Awards. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten, waardoor we die jurymomenten en ook het Food Forward event moesten annuleren.

Alle deelnemers hebben ontzettend veel werk gestoken in de voorbereidingen, dat beseffen we maar al te goed. We vinden het dan ook oprecht jammer dat alles plots in duigen viel. We hopen desondanks dat de voorbereiding een leerrijk proces was, en dat je toch hebt kunnen proeven van een carrière in de voedingsindustrie.

Het goede nieuws is dat de jurering van de Food At Work Ecotrophelia Awards wel kon doorgaan. Met die wedstrijd dagen we studenten uit het hoger onderwijs uit om een duurzaam en innovatief voedingsproduct te ontwikkelen. Liefst 18 teams presenteerden in maart hun innovatief voedingsproduct aan onze vakjury. Vorige maandag maakten we de winnaars officieel bekend.

  1.  Dit jaar gaat de eerste prijs naar een team van de Université Catholique de Louvain met het product Aloya: een yoghurt verrijkt met walnoten en micro-algen. Met dit evenwichtig product willen de studenten van de UCLouvain inspelen op het tekort aan omega-3 vetzuren bij heel wat consumenten. Als winnaars van de Belgische wedstrijd mag dit team ons land ook vertegenwoordigen op de Europese Ecotrophelia wedstrijden in oktober in Parijs.
  2. De tweede prijs gaat naar studenten van hogeschool Thomas More campus Geel met PoirOat, een smaakvol ontbijtproduct, met 60% peer en met een hoog eiwit- en vezelgehalte. PoirOat is niet alleen evenwichtig en glutenvrij maar gebruikt ook restproducten zoals pulp van Belgische Conference peren en wei als basis ingrediënten.
  3. De eervolle vermelding ging dit jaar naar een team studenten van de Haute Ecole Charlemagne – ISIa Huy voor hun product Breadies: een lekker aperitiefkoekje op basis van onverkocht brood.
  4. En de jury had een speciale vermelding voor het ondernemerschap van een team van het Heilig Grafinstituut dat zonder begeleiding door een leerkracht de Seameat Burger ontwikkelde: een vegetarische burger omringd door een laag zeewier