Activiteiten

Mixing oplossingen voor de voedingsindustrie - Colloïdmolen

  Op 17 oktober worden in De Food Pilot twee mixing systemen grondig bestudeerd en gedemonstreerd. Je kan deelnemen aan het voormiddag- en/of namiddagprogramma. In het voormiddagprogramma komt de colloïdmolen aan bod.

  Dankzij de steun van EFRO kan u inschrijven tegen het voordelige tarief van 75 euro per halve dag voor Flanders’ FOOD leden (125 euro voor niet-leden). Bovendien voorziet Alimento een terugbetaling van 70 euro per halve dag, voor deelnemers ressorterend onder Paritair Comité 220.

  SCHRIJF HIER NU IN!

  10:00 - 13:30 De colloïdmolen met de combinatie van 2 type vermaalunits: de ‘toothed mill’ en de ‘stone mill’ (FrymaKoruma) voor de natte vermaling van vloeibare tot dik viskeuze producten zoals sojamelk, hazelnootpasta, vleesdeeg en andere.

  Met de colloïdmolen slaag je erin om een uiterst gladde massa te bereiden. Hoe dit werkt? Het te vermalen product wordt toegevoegd via een hopper, schroef of pomp. Vervolgens wordt het vermalen en uitgeworpen via de ejector. De maaleenheid is een 'rotor-stator systeem' met een instelbare afstand tussen het getande oppervlak (toothed mill) of de ruwe korundum maalstenen (stone mill).  Door die afstand te vernauwen verkrijg je een extra fijn gemalen product.

  Deze maaltechniek is interessant om te beantwoorden aan de trend van nieuwe plantaardige producten zoals notencrèmes, hummus en plantaardige drinks. Daarnaast is het een breed inzetbare, robuuste techniek die natte vaste producten omzet in gladde emulsies.

  Programma

  09:30 Ontvangst met koffie

  10:00 Presentatie van de colloïdmolen technologie – FrymaKoruma, TechniPro

  10:30 Demo’s met het toestel : een heerlijk SMOOTHY en gladde NOTENCREME

  11:30 Vragen en discussie

  12:00 Lunch en rondleiding in de Food Pilot (deelnemers voormiddag)

  Praktische gegevens

  Datum: 
  17/10/2019 - 10:00 - 13:30
  Locatie: 
  Food Pilot
  Adres: 
  Brusselsesteenweg 370
  Postcode: 
  9090
  Stad: 
  Melle
  Land: 
  België
  Organisator: 
  ILVO - Flanders' FOOD

  Inschrijving