Activiteiten

Innovatielab innovatieve arbeidsorganisatie - Teaser webinars

Groeiende voedingsbedrijven worden met heel wat uitdagingen geconfronteerd. Hoe blijf je als organisatie flexibel en klantvriendelijk? Wie doet wat en hoe krijg je iedereen mee in de groeispurt? Via het innovatielab kan je zicht krijgen op de eigen arbeidsorganisatie en word je op weg gezet om je als bedrijf efficiënter en flexibeler te organiseren en meer betrokkenheid en eigenaarschap te creëren op de werkvloer.

Ben je als voedingsbedrijf aan het groeien, dan zijn de volgende uitdagingen wellicht herkenbaar:

  • Flexibiliteit en klantvriendelijkheid deden ons groeien. Hoe kunnen we als organisatie flexibel en klantvriendelijk blijven?
  • Hoe krijg ik iedereen mee in de groeispurt? Hoe zorg ik ervoor dat het niet te veel wordt voor de medewerkers en dat ze initiatief (blijven) nemen?
  • Wie doet wat? Stel ik leidinggevenden aan, of niet? En wat verwacht ik van hen? Kies ik voor specialisten als een kwaliteitsverantwoordelijke, HR-verantwoordelijke,... en hoe laat ik ze best opstarten?

Of legde je al een stuk van de weg af en word je met het volgende geconfronteerd:

  • We hebben noodgedwongen veel regels en procedures. Niet iedereen volgt ze altijd. Er is meer betrokkenheid nodig van de werkvloer op vlak van onderhoud, veiligheid, kwaliteit,...
  • Onze structuur kent ondertussen verschillende afdelingen. Valkuilen hier zijn: slechte communicatie, moeilijke samenwerking, niet tot oplossingen komen,… en daardoor is er soms een slechte sfeer. Wellicht heeft dat ook gevolgen op vlak van rendement, fouten, kwaliteitsproblemen,…
  • Om onze positie te handhaven of nog verder te groeien, zouden we nog een tandje moeten kunnen bijsteken. Onze specialisten en leidinggevenden moeten zelf te veel regelen, controleren, brandjes blussen,… Zo blijft er te weinig tijd voor bijvoorbeeld het uitwerken van structurele oplossingen of innovatie. Ook op de werkvloer zelf is nog ruimte voor verbetering: mensen hebben meer in hun mars dan wat ze vandaag doen.

Zijn bepaalde van bovenstaande punten erg herkenbaar, en moeten die dringend aangepakt worden? Het INNOVATIELAB van Flanders’ FOOD, Alimento en Workitects (vroeger Flanders Synergy) reikt heel wat inzichten en oplossingen aan.

Wat en waar?

In 2021 zullen er praktijkgerichte opleidingsessies doorgaan, telkens 'ten huize van' een productiebedrijf. Om jullie kennis te laten maken met het innovatielab, zullen er 2 dezelfde on-line teaser webinars plaatsvinden.

Door wie?

‘Workitects’, het vroeger Flanders’ Synergy, is een expertisecentrum op vlak van organisatieontwerp.

Men heeft een bijzonder ruime ervaring in begeleiden van bedrijven op gebied van organisatie, door middel van interactieve cursussen, tools en workshops.

Voor wie?

Voedingsbedrijven die geïnteresseerd zijn om een integraal beeld van de arbeidsorganisatie en werking van het eigen bedrijf te krijgen.

De webinar wil voedingsbedrijven warm maken om deel te nemen aan het innovatielab dat in 2021 zal plaatsvinden.

Doel?

Een integraal beeld krijgen van de arbeidsorganisatie en werking van het eigen bedrijf. Hierbij wordt men op weg gezet om zich efficiënter en flexibeler te organiseren en meer betrokkenheid en eigenaarschap te creëren op de werkvloer.

Wanneer?

De eerste Teaser webinar is al gepasseerd, maar op 28 augustus 2020 van 14u tot 15u30 voorziet Workitects hetzelfde webinar.

Schrijf hier nu in!

Praktische gegevens

Datum: 
28/08/2020 - 14:00 - 15:30
Land: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD, Workitects (Flanders Synergy) & Alimento

Inschrijving