Activiteiten

Infosessie over onderzoek naar smaakvoorkeuren van demografische en geografische doelgroepen

Smaken verschillen, dat is zo klaar als een klontje. Maar hoe kunnen voedingsbedrijven inspelen op de verschillende smaakvoorkeuren van demografische doelgroepen als er niet eens geweten is welke smaken de voorkeur hebben van hun doelgroepen? Kom te weten hoe we dat zullen aanpakken in de infosessie voor het onderzoeksproject FlavourTarget

Momenteel dient er zich een interessante opportuniteit aan voor voedingsbedrijven geïnteresseerd in smaakvoorkeuren voor doelgroepen.

Het bepalen van de verschillende smaakvoorkeuren voor doelgroepen is essentieel in tijden waarin de eerste stappen gezet worden naar gepersonaliseerde voeding en productinnovatie onontbeerlijk is om te overleven.

Als een bedrijf de stap zet om nieuwe markten aan te boren en bijvoorbeeld beslist om te gaan exporteren, dan is het noodzakelijk dat men een eenvoudig overzicht heeft welke doelgroepen een smaakprofiel hebben dat overeenkomt met het productprofiel.

Helaas is er momenteel een gebrek aan een concreet en toegankelijk overzicht van de demografische en geografische smaakvoorkeuren.

Daarom werkt Flanders' FOOD samen met de UGent SensoLab rond een project om deze smaakvoorkeuren in kaart te brengen met een nieuw onderzoeksproject (12 maanden). Wij zijn dan ook op zoek naar een groep van bedrijven waarmee we dit project willen opstarten.

De doelstelling van dit project is tweeledig:

  • Het synthetiseren van de wetenschappelijke kennis omtrent demografische en geografische smaakvoorkeuren om zo opportuniteiten en uitdagingen te bepalen voor de Vlaamse voedingsbedrijven.
  • Disseminatie van de bekomen synthese, opportuniteiten en uitdagingen aangaande smaakvoorkeuren naar de voedingsbedrijven via een toegankelijke online tool en een studienamiddag.

Aarzel vooral niet ons contacteren mocht je geïnteresseerd zijn om meer concrete projectinformatie te ontvangen. De UGent onderzoekster Sara De Pelsmaeker (Sara.DePelsmaeker@UGent.be) zal je deze dan zo spoedig mogelijk bezorgen.

Inschrijven kan hier. De infosessie is gratis.

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
16/03/2016 - 10:00 - 12:00
Locatie: 
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen UGent
Adres: 
Coupure links 653 - 9000 Gent (gebouw B, lokaal B0.037)
Postcode: 
9000
Stad: 
Gent
Land: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Inschrijving