Activiteiten

De smaak nader bekeken: Smaakt het nog?

Dit seminarie heeft als thema het behouden van sensorische eigenschappen van levensmiddelen tijdens processing en bewaring.
De presentatie van Frédéric Depypere is voor de deelnemers beschikbaar via deze link 

De doorgaans langere bewaartijd van industriële voedingsproducten heeft uiteraard een invloed op de sensorische eigenschappen. Voedingsmiddelen moeten op het einde van de houdbaarheid nog altijd lekker smaken en beantwoorden aan de verwachtingen van de consument. Niet alleen moeten voorzorgsmaatregelen tegen microbieel bederf genomen worden. Licht, zuurstof, water, temperatuur en andere factoren (processing, verpakking, …) kunnen de sensorische eigenschappen van voedingsmiddelen beïnvloeden tijdens de bewaartijd.

Om deze processen beter te kunnen begrijpen en mogelijke oplossingen te vinden organiseren Flanders’ FOOD, ‘Smaak’ en SENSTECH op 16 november 2010 het seminarie ‘De smaak nader bekeken: Smaakt het nog?’.

Tijdens dit seminarie zal dieper worden ingegaan op sensorische houdbaarheid en de factoren die sensorische houdbaarheid bepalen, evenals op mogelijke strategieën om sensorische houdbaarheid te optimaliseren.

Praktische gegevens

Datum: 
16/11/2010 - 09:00 - 17:00
Locatie: 
De Montil
Adres: 
Affligemstraat 8
Postcode: 
1790
Stad: 
Essene
Land: 
België

Meer info

Inschrijving