18
juni 2019

Versterk uw marktpositie door maximaal in te spelen op de vraag van uw klant!

Stel: U hebt een idee voor een nieuw product/concept. Is de klant daar wel naar op zoek? En zo ja, waar hecht uw klant dan belang aan? Om bedrijven te ondersteunen in "user centered design" lanceren de projectpartners van Codesign Aliment een gratis online tool op dinsdag 18 juni. Op dit slotevent gaat u zelf aan de slag met codesign-technieken die u helpen om in te spelen op de wensen van uw consument. Andere voedingsbedrijven lichten ook toe welke meerwaarde ze vonden in co-creatie.

DEEL 1 | Workshop | 15.00-17.30      -       Leer je klant kennen via co-creatie

Via drie parallelle workshops leert u als voedingsbedrijf op welke manier u een bepaalde doelgroep kan leren kennen. Telkens staat een bepaald vraag centraal. Kies welke vraag het beste bij uw behoefte past.

 Vragen die centraal staan zijn:

  1. Hoe kom ik te weten wat mijn klant wenst en belang aan hecht? Kan ik dat doen via het verzamelen van data? Welke data en hoe dan?  (Begeleiding door YNCREA Haute de France)
  2. Hoe pak ik het aan om mijn product op een andere markt ingang te doen vinden? (Begeleiding door Antwerp Management School)

Voor concrete cases die tijdens deze workshops naar voren komen bieden de projecten Codesign Aliment of Tripod II gratis begeleiding aan!

 

DEEL 2 | Avondprogramma | 17.30-20.00       -       Leer van de ervaring van anderen

17.15u:  Onthaal

17.30u:  Uitleg bij het Codesign Aliment-project en het belang van codesign op basis van consumenteninzicht (POM West-Vlaanderen en CERTIA Interface)

17.40u:  Welke conclusies kunnen we trekken uit de co-creatiesessies tijdens Deel 1?

             Voorstelling van de Codesign toolbox

18.00u: GETUIGENISSEN

  •  
    • Hoe hebben de voedingsbedrijven de cocreatietechnieken uit de toolbox ervaren?  Als verwerker van gevriesdroogd fruit ontwierp Adya BIO met cocreatietechnieken een verpakking die consumenten veel aantrekkelijker vinden.

Noël Vanderplaetse, Zaakvoerder Adya BIO

  •  
    • Winst halen uit reststromen: cocreatie kan je blik verruimen om tot bruikbare resultaten te komen. Zo leerde een groenteverwerkend bedrijf dat het meeste potentieel zat in het verwerken van overschotten tot sappen in samenwerking met een sapproduct. Deze en andere casestudies uit Food Heroes project worden toegelicht.

Gus Verhaeghe, Innovation Manager Flanders’ FOOD

  •  
    • Je product heruitvinden, hoe pak je dat aan? Gelotology heeft er een aparte kijk op! Ze onderzoeken wat een glimlach op het gezicht van jouw klant tovert. Door klanten te observeren komen ze te weten op welke manier jouw product het beste heruitgevonden kan worden. Deze techniek pasten ze ook toe op het ARhus café in Roeselare. Zo integreerden ze succesvol de eetgelegenheid in de setting van kennisdeling.

Raoul Maris, zaakvoerder Gelotology

Yves Rosseel, directeur ARhus

  •  
    • Het belang van ketensamenwerking om een eerlijk, duurzaam eindproduct tot bij de consument te brengen. La vie est belle toont de meerwaarde van samenwerking met alle stakeholders om lokale bio-soja van boer Simon om te vormen in smakelijke sojaproducten die nu te koop zijn in de supermarkt Colruyt.

Stefaan Deraeve, Zaakvoerder La vie est belle


19.00u:  Slotwoord

19.10u:  Netwerkreceptie

20.00u:  Einde


De deelnemers aan het Codesign Aliment event in Fmaart 2019 vonden de Codesign Toolbox alvast een fantastische tool. 

Zie hier een kleine sneakpeak!


Het project Codesign Aliment krijgt steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Praktische informatie

Wanneer

18 juni 2019 van 15:00 tot 20:00

Waar

Huis van de Voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
België

Organisator

Flanders' FOOD