Activiteiten

Aan de slag met natriumreductie - brood

Workshop met een overzicht van de mogelijkheden en beperkingen van natriumreductie in brood.

In deze workshop wordt een overzicht geschetst van de mogelijkheden en beperkingen van natriumreductie in brood.

 

Zout, NaCl, wordt gebruikt bij de bereiding van heel wat levensmiddelen. De aanwezigheid van zout is ook vaak heel nauw verbonden met diverse karakteristieken van levensmiddelen.

 

Consumptiedata geven aan dat de natriuminname van heel wat consumenten hoger blijkt te liggen dan de aanbevelingen. Een hoge natriuminname wordt in verband gebracht met een aantal gezondheidsrisico’s, zoals hypertensie en hart- en vaatziekten. Het verlagen van het natriumgehalte van levensmiddelen is één van de strategieën om de natriumopname te beperken.

Uit een recente studie van het RIVM (= Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu – Nederland) blijkt bovendien dat brood één van de belangrijkste bronnen van zout is in ons dieet.

 

De workshop heeft als hoofddoel info te verschaffen rond de functionaliteit van zout en de mogelijkheden en beperkingen voor natriumreductie in brood. Hierbij komen ondermeer resultaten uit het Flanders’ FOOD project ‘Natriumreductie en/of –vervanging (2006-2009)’ aan bod.

De presentaties zijn zoveel mogelijk interactief en gericht op de praktijk. Daarnaast wordt er ook een proefsessie voorzien met brood waar het zout gereduceerd werd en brood waarin zoutvervangers werden toegepast.

 

Routebeschrijving naar de Montil.

 

Praktische gegevens

Datum: 
31/05/2012 - 09:00 - 17:30
Locatie: 
De Montil, Affligem
Adres: 
Moortelstraat 8
Postcode: 
1790
Stad: 
Affligem
Land: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Meer info

Inschrijving