Activiteiten

Ontdek de Multiflexibele Pilot Plant van Citrique Belge!

  Het 3CIT project heeft als doel om, in een open innovatiecontext, te onderzoeken of er een ‘Multiflexibele Pilot Plant’ (MPP) kan ontwikkeld worden. Het idee is dat in deze ‘MPP’ er nieuwe producten zouden kunnen geproduceerd worden en andere voedingsbedrijven van de installaties kunnen gebruik maken voor piloottesten of voor extra productie capacitieit.

  In het kader dit 3CIT project onderzoekt Citrique Belge de mogelijkheden van hun multiflexibele pilot plant voor andere bedrijven. Daarom organiseren ze op maandag 21 oktober, in samenwerking met Flanders’Food, POM Vlaams-Brabant en UCLL, een workshop. Die heeft als doel enerzijds om kennis te laten maken met de open innovatieplant en de verschillende productie eenheidsstappen, en Anderzijds om voedingsbedrijven, engineering- en consultancy bureaus te laten meedenken hoe de productie eenheidsstappen uit deze plant kunnen benut worden voor bv proefproducties, procesopschalingen, kleine productie ‘runs’ en dergelijke.

  De namiddag eindigt met een netwerking activiteit waarbij ideeën over dit open innovatieconcept verder kunnen worden uitgewisseld.

  Programma

  12u00 - 13u00: Ontvangst

  13u00 - 14u00: Presentatie 3CIT project en partners

  14u00 - 15u00: Rondleiding Citrique Belge

  15u00 - 16u00: Netwerking & drink

  Registreer hier

  3CIT, een open innovatieproject

  Met het innovatieproject 3CIT wil Citrique Belge meer halen uit citroenzuur dan dat ze vandaag doet. Doel is om zouten van citroenzuur, citraten, in een open innovatieplant te produceren. De naam 3CIT verwijst naar de drie zouten van citroenzuur: natrium-, kalium- en calciumcitraat.

  Voor dit ambitieuze project moeten er echter nog heel wat stappen onderzocht worden zoals de verschillende eenheidsbewerkingen: adsorptie, (drum)-filtratie, indampen, kristallisatie, centrifugatie, fluidizedbed- / spinflash-drogen, malen, zeven en verpakken,… om deze zouten van citraten te bekomen.

  Hiervoor is meer productiecapaciteit nodig en onderzoeken we de mogelijkheid tot een nieuwe productie faciliteit of plant.

  Maar de extra productiecapaciteit schept ook kansen voor bedrijven in de regio: Om de capaciteit optimaal te benutten, onderzoeken we of ook andere bedrijven willen gebruik maken van onze multiflexibele fabriek.

  Adres:                                                                       Parking:

  Citrique Belge                                                              Personeelsparking Citrique Belge

  Pastorijstraat 249                                                       Piepelboomstraat

  3300 Tienen                                                               3300 Tienen

  Praktische gegevens

  Datum: 
  21/10/2019 - 12:00 - 16:00
  Locatie: 
  Citrique Belge
  Stad: 
  Tienen
  Land: 
  België

  Inschrijving