Activiteiten

Het ‘3CIT project’ : de Multiflexibele Pilot Plant (MPP) van Citrique Belge

  Het 3CIT project heeft als doel om, in een open innovatiecontext, te onderzoeken of er een ‘Multiflexibele Pilot Plant’ (MPP) kan ontwikkeld worden. Het idee is dat in deze ‘MPP’ er nieuwe producten zouden kunnen geproduceerd worden en andere voedingsbedrijven van de installaties kunnen gebruik maken voor piloottesten of voor extra productie capacitieit.

  Vooraleer dit ambitieuze project een ‘go’ krijgt moeten er echter nog héél wat zaken onderzocht worden.
  Sinds de start is er al héél wat voorbereidings werk gebeurd en graag betrekken we nu andere bedrijven bij de verdere stappen. 
   
  Zo is er al nagedacht over een aantal
  éénheidsoperatiesHierbij moet je denken aan typische processen voor de productie van poedervormige grondstoffen zoals adsorptie, filtratie, indampen, kristallisatie, centrifugatie, drogen, malen, zeven en verpakken.  Let wel, dit lijstje is zeker nog niet volledig en er moet nog veel uitgedokterd worden.

  Op 21 oktober nodigen we de bedrijven uit die meer in detail kennis willen maken met dit project.  We willen graag peilen naar de interesse tot samenwerking en deze samenkomst gebruiken om jullie specifieke wensen te onderzoeken om in de toekomst gebruik te kunnen maken van deze MPP.

  Meer info en programma volgt binnenkort

  Regio activiteit: 
  België
  Organisator: 
  Flanders' FOOD

  Praktische gegevens

  Datum: 
  21/10/2019 - 12:00 - 16:00
  Locatie: 
  Citrique Belge
  Stad: 
  Tienen
  Land: 
  België