Hou het hart jong met rode wijn

Een natuurlijke component uit rode wijn, resveratrol, heeft al bij lage dosering gezondheidsbevorderende effecten voor het hart en andere organen!

Resveratrol, een natuurlijke component uit rode wijn, is het eerste ingrediënt dat calorische reductie zeer goed nabootst. Daarnaast helpt resveratrol bij de preventie van cardiovasculaire problemen, in het bijzonder een verminderde hartfunctie, ten gevolge van het natuurlijke verouderingsproces. Dit hebben nieuwe wetenschappelijke studies uitgevoerd door LifeGen Technologies, LLC, een vooraanstaand bedrijf uit Madison (USA) en het Zwitsers DSM Nutritional Products aangetoond. Immers, resveratrol bootst reeds bij lage dosering het effect na van een laag calorisch dieet (20-30% minder calorieën) bij muizen. Het heeft dus dezelfde gezondheidsbevorderende voordelen als een caloriearm dieet.

De ontdekking is dubbel interessant omdat resveratrol actief is in veel lagere doseringen dan eerst gedacht.

De onderzoekers geloven dat dieet supplementen of voeding met kleine gehaltes aan resveratrol significant de cardiovasculaire gezondheid kan verbeteren. Het kan ook het zogenaamd Frans paradox – het fenomeen waar rode wijn drinkende inwoners van bepaalde streken in Frankrijk minder hartziekten hebben ondanks een dieet met veel verzadigde vetten - verklaren.

Voorgaand onderzoek toonde reeds aan dat resveratrol in hoge dosis de levensverwachting verlengt bij invertebraten. Het helpt ook bij de preventie van vroegtijdige mortaliteit bij muizen die een vetrijk dieet hebben. De nieuwe studies bevestigen deze bevindingen.

DSM Nutritional Products heeft recent ResvidaTM op de markt gebracht, resveratrol met een hoge graad van zuiverheid, ideaal om te gebruiken in dieetsupplementen, voeding en drankformuleringen. Resvida is een belangrijk onderdeel van hun Functionele Voedingsportfolio.

Bron: Whatsnewiningredients.com