DSM stapt in versverpakking via Food Quality Sensor International

DSM heeft een eerste concrete stap gezet in de voedselverpakkingsmarkt. De investeringspoot van het Heerlense bedrijf investeert in het Amerikaanse Food Quality Sensor International (FQSI).

FQSI is gespecialiseerd in sensortechnologie voor verpakkingen voor verse producten. DSM meldt niet hoeveel geld met de investering is gemoeid. 

FQSI heeft een sensor ontwikkeld (zie foto) in de vorm van een etiket dat door de vleesverpakker aan de binnenkant van een verpakking voor vlees en gevogelte wordt geplakt. 

Het etiket 'ruikt' gasvormige producten die vrijkomen bij de groei van voedselbacteriën die zich binnen de verpakking bevinden. 

FQSI is nu bezig met de afronding van de laatste tests en de validering van SensorQ. DSM verwacht dat het etiket later dit jaar op de markt komt. 

Het is de eerste deelneming van DSM op het gebied van speciale verpakkingen. 'Naast deze investering gaan we met FQSI en andere bedrijven samenwerken aan de ontwikkeling van concepten voor intelligente verpakkingen', zegt Tony de Vrught, vice-president emerging businesss areas Specialty Packaging.

Bron: EVMI-Nieuws www.evmi.nl en Pack4Food