Minder vet prioriteit nummer 1 voor consument

Een nieuw rapport van Datamonitor toont aan dat de reductie van vetinname de belangrijkste prioriteit is voor de consument.

Uit de studie, uitgevoerd bij consumenten in Europa en Amerika, blijkt dat consumenten zich meer bewust worden van een gezond dieet en hiervoor ook proactieve stappen ondernemen. Ondanks het belang van voeding rijk aan bepaalde nutriënten, blijven consumenten zich focusseren op de nutriënten die men wil verminderen. Hierbij werden zowel suiker, zout, calorieën, koolhydraten en verzadigde vetzuren aangehaald.

Focus

Aantal respondenten

Vermijden van verzadigde vetzuren

74 %

Verminderen van suikerinname

68 %

Controleren van calorie-inname

64 %

Verminderen van zoutinname

61 %

Verminderen van ‘processed foods’

59 %

Reductie van inname van koolhydraten

53 %


Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de kopers de nutrionele labels controleren om zo hun aankoopkeuze te maken. 60 % van de consumenten in de UK checken de labels, tegenover 58 % in de VS, 57 % in Spanje en 54 % in Italië. De Duitsers behoorden tot de consumenten die het minst belang hechten aan de nutritionele labels (37 % checkt de labels).

Bron: Moderation and Avoidance Trends in Food and Drinks: Implications for ‘Better-for-You’ Offerings, Datamonitor (2007), 108p.