Slangenpomp met verhoogde capaciteit alternatief voor membraanpompen

Door een verhoogde capaciteit kan een nieuwe generatie slangenpompen als alternatief gebruikt worden voor membraanpompen. Dankzij het aanwenden van hoge drukken ontstaan een hele reeks toepassingmogelijkheden in chemische en industriële omgevingen.

Met de introductie van de 520RE pomp voor slangelementen heeft marktleider Watson-Marlowde capaciteit en prestatie van slangenpompen verder vergroot. De nieuwe serie slangenpompen heeft een capaciteit tot 7 bar waardoor nieuwe toepassingsmogelijkheden ontstaan. De nieuwe pompkop is ontworpen voor drie toepassingsgebieden: 500 ml/min bij 4-7 bar, 1500 ml/min bij 2-4 bar en 3500 ml/min bij 0-2 bar. Deze hogere drukken bieden Watson-Marlow de mogelijkheid om de concurrentie met membraanpompen direct aan te gaan. Een extra voordeel is dat deze pompen geen kleppen, ventielen of afdichtingen hebben.

De nieuwe serie pompen bevatten de unieke Watson-Marlow LoadSureTM technologie. LoadSureTM garandeert dat het slangelement snel en eenvoudig kan worden verwisseld dankzij de ‘snap-fit’ aansluitingen. Het verzekert correcte installatie zonder verdraaiing of klemmen. Deze één-minuut onderhoudsstap bekent tevens dat stilstand tot een minimum beperkt wordt. De technologie legt verder ook een focus op operator veiligheid. Er kan gebruik gemaakt worden van lekdetectoren welke de pomp uitschakelen in het geval van lekkage. De nieuw ontwikkelde beschermkap is bestand tegen lekkage bij atmosferische druk. Om eventuele lekvloeistof te kunnen verwijderen is de pompkop uitgerust met een drain-opening.

Een brede range aan slangen kan aangewend worden. Alle materialen zijn temperatuurbestendig, slijtagebestendig alsook bestand tegen de meeste chemicaliën. Door de vloeistof ten alle tijden op te sluiten in de slang komt deze niet in contact met pompdelen. Dit voorkomt corrosie en beperkt slijtage tot het slangelement. In tegenstelling tot andere pomptypes zoals membraanpompen en lobbenpompen, kunnen onderhoudskosten goed voorspeld worden aangezien de slang het enige onderdeel is dat in de loop der tijd vervangen dient te worden.

Bron: Watson-Marlow BV