01
oktober 2020

Open kick-off EffSep

Aankondiging open kick-off cSBO-project EffSep: Efficiënte scheiding van macrobestanddelen uit biomassa door een combinatie van eenheidsoperaties gebaseerd op inzicht in structurele organisatie

Valorisatie van nevenstromen is erg belangrijk in het kader van de circulaire bio-economie. Bovendien kunnen nieuwe soorten biomassa als grondstof gebruikt worden voor de ontwikkeling van innovatieve voedingsproducten. Het nieuwe project EffSep, strategisch basisonderzoek van de speerpuntcluster Flanders’ FOOD (cSBO), wil kennis verwerven over de stabilisatie van de biomassa en extractie van macrobestanddelen (eiwitten, polysachariden en lipiden) uit verschillende soorten biomassa (nevenstromen agrovoedingsindustrie, maar ook nieuwe grondstoffen zoals algen) met behoud van de functionaliteit van deze macrobestanddelen.

Op 1 oktober organiseren we in De Montil in Affligem een open kick-off vergadering voor de bedrijven van de adviesgroep. Indien uw bedrijf geïnteresseerd is om deel te nemen aan het EffSep project, kan u contact opnemen met Maarten Uyttebroek van Flanders’ FOOD (maarten.uyttebroek@flandersfood.com). Dan kunnen we u de nodige informatie bezorgen over deelname aan het project en over de kick-off vergadering. 

AGENDA

10u00 COFFEE

10u30 WELCOME (Maarten Uyttebroek, Flanders’ FOOD)

10u45 INTRODUCTION EFFSEP PROJECT (Lin Xu, UGent)

11u00 PRESENTATION EXPERTISE RESEARCH GROUPS AND FIRST RESULTS

  • Katleen Raes (UGent)
  • Andre Skirtach (UGent)
  • Koen Dewettinck (UGent)
  • Steven De Meester (UGent)
  • Kristof Brijs (KU Leuven)
  • Ann Van Loey (KU Leuven)
  • Imogen Foubert (KU Leuven)
  • Dries Vandamme (UHasselt)

12u20 CO-CREATION WITH INDUSTRY (Lieven Hérie, Schakel in lokaal cocreëren & Els Van de Velde, IDEA Consult)

12u30 CONCLUDING REMARKS (Kaat Verplanken, Food2Know)

12u40 Q&A

13u00 SANDWICH LUNCH

Praktische informatie

Wanneer

01 oktober 2020 van 10:00 tot 13:30

Waar

De Montil, Affligem
België

Organisator

Flanders' FOOD