Activiteiten

Hygiene for Food: Improve to excel in hygiene

‘Hygiene for Food’ is aan haar 6de editie toe. Het is ondertussen uitgegroeid tot het belangrijkste event rond reiniging, hygiëne monitoring en hygiënisch ontwerp voor de voedingsindustrie in Vlaanderen. Neem deel op 10 oktober.

HYGIËNISCHE FABRIEK ONLOSMAKELIJK VERBONDEN MET OPERATIONELE EXCELLENTIE

Op 10 oktober 2019 organiseren Agoria, Flanders’ FOOD en EHEDG België hun 6de editie van ‘Hygiene for Food’. Met een cross-sectoraal programma focussen we ons opnieuw op nieuwe trends en ontwikkelingen op het vlak van hygiëne en reinigen in de voedingsindustrie. In onze snel veranderende wereld komt de ‘hygiëne-lat’ steeds hoger te liggen, terwijl reinigings- en productieprocessen duurzamer en efficiënter moeten worden en de productkwaliteit beter gegarandeerd moet worden om competitief te blijven. Naast een gepast food safety management systeem zijn ‘good practices’ in reiniging en onderhoud, gerichte hygiëne-monitoring en een doeltreffende aanpak van contaminatie-problemen vereist. Het continue verbeteren van de productielijnen, de omgeving, en de processen moet verder de weg vrijmaken om te komen tot een permanent hygiënische fabriek waarin operationele excellentie en 'World Class Hygiene in Food Production' realiteit worden. 

VERANDEREN OM EEN NIVEAU HOGER TE KOMEN

Heel wat voedingsbedrijven zijn in volle verandering. Gedreven door schaalvergroting, nieuwe innovatieve productieprocessen, nieuwe regelgeving, uitbreiding van het productengamma, efficiëntieverbetering… wordt er heel wat geïnvesteerd in nieuwe machines, proceslijnen, productieruimtes en nieuwe fabrieken. Gelukkig grijpen vele van deze voedingsbedrijven de kans om bij de realisatie van hun plannen ook hygiëne naar een niveau hoger te tillen. Daarbij is kennis over nieuwe regelgeving, onderzoeksresultaten en innovaties onontbeerlijk. Maar hoe zet je die kennis om in de praktijk? In dat verband is het altijd interessant om te horen hoe anderen in de sector dit aanpakten. In deze editie besteden we dan ook heel wat aandacht aan getuigenissen van de verschillende bedrijven. Wij selecteerden enkele voorbeeldcases waarbij een verandering aangegrepen werd om ook het hygiëne aspect te verbeteren. 

Het seminariegedeelte, met als centraal thema “VERBETEREN” verbindt theorie en praktijk tot een mooi geheel en is opgebouwd uit een 10-tal sessies. 

Afsluiten doen we met een droogje en een natje aangeboden door EHEDG België.

EEN PROFESSIONEEL KLANKBORD

Met ‘Hygiene for Food’ willen we professionelen uit de industrie, academische wereld en overheid samenbrengen rond het thema ‘Hygiene For Food’ en hierdoor het overleg tussen voedingsbedrijven en toeleveranciers (machinebouwers, diensten-leveranciers, R&D- en kennisleveranciers, etc.) bevorderen, teneinde te komen tot 'World Class Hygiene in Food Production'. 

Ook onze Inspiration Village wil hieraan bijdragen. Hier krijgen de deelnemers de kans om kennis te maken met aanbieders van nieuwe trends & producten op gebied van reiniging en hygiëne. Tijdens de geleide rondgang worden een 16-tal praktijkvoorbeelden voorgesteld. 

DOELGROEP

Producenten van levensmiddelen, toeleveranciers van producten of diensten (rond reiniging, hygiëne of kwaliteitsmanagement), machinebouwers, medewerkers universiteiten en onderzoeksinstituten, personen actief bij de overheid, studenten, etc.

-Klik hier voor meer info en het volledige programma-

Praktische gegevens

Datum: 
10/10/2019 - 09:00 - 17:30
Locatie: 
BluePoint Antwerpen
Adres: 
Filip Williotstraat 9
Postcode: 
2600
Stad: 
Berchem
Land: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Meer info

Inschrijving