(weer) nieuwe gezichten bij Flanders' FOOD

kleine mensjes openen champagne

Het ziet er niet uit dat jullie hen de komende weken live zullen kunnen ontmoeten, dus bij deze alvast een korte voorstelling van de Flanders’ FOODies die er de voorbije maanden zijn bijgekomen!

Emma

Emma Sidgwick

Achtergrond?
Na (post)doctoraal onderzoek in de socio-culturele wetenschappen, heb ik meer dan vijf jaar als manager binnen een duurzaamheidsconsultancy gewerkt. Dit voornamelijk vanuit het ‘shared value’-principe: hoe kan je als bedrijf innoveren ten aanzien van urgente maatschappelijke uitdagingen en, naast maatschappelijke waarde, tegelijkertijd ook bedrijfswaarde creëren?

Interesses?
Professioneel: de uitdaging om duurzaamheid van de periferie naar de kern van bedrijfsactiviteiten te brengen; dit kan door op zoek te gaan naar de kruisbestuiving tussen duurzaamheid en innovatie. Andere: mijn éénjarig zoontje Miles achterna hollen, antropologie en kunst.

Sterke punten?
Ik hou erg van het analytische werk, maar put ook veel voldoening uit het samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden met het oog op misschien niet altijd zo voor de hand liggende samenwerking.

Waarom voeding?
Antropologisch gezien: voeding is tegelijkertijd heel fundamenteel én heel erg vormgegeven door culturele percepties. Naar de actualiteit toe: voeding is één van de prioritaire domeinen waarbinnen duurzaamheidsuitdagingen op een constructieve manier aan te pakken.

Lievelingseten?
Pasta met radicchio en gorgonzola (indien niet door mezelf klaargemaakt, want vraagt om verfijnde cooking skills)

Kevin

Kevin Winnen

#Optimistisch #Gedreven #Nieuwsgierig #Gepassioneerd #FoodLover

Achtergrond?
Na gewerkt te hebben in het onderzoek en in de industrie, ga ik met veel plezier en volle moed een uitdaging aan in de combinatie van beiden werelden.

Interesses?
Naast koken en hopelijk dan goed eten, probeer ik soms zelf eens mijn bier of koffiekoekje te maken. De ene keer lukt dit natuurlijk wel iets beter als de anderen. Verder kan je me naast de keuken, me ook terugvinden als trainer in het zwembad, als groenten/fruitkweker in de tuin of als muzikant achter mijn piano.

Waarom voeding?
Ik kom uit een familie van koks, waardoor ik met de lepel in de mond (kan je wel letterlijk nemen: Koken is nu eenmaal veel proeven) opgegroeid ben met koken en voeding. Toen ik als eindwerk dan zelf verse kaas mocht maken en voor mijn zwemmen bezig was met gezond eten, stond mijn studiekeuze snel vast en ben ik later beland in de voedingssector. Een uitdagende sector, dat nooit stil staat, hoe kon ik hier neen tegen zeggen.

Sterke punten?
Mijn sterke punten beschrijf ik graag aan de hand van volgende quotes:

  • “I would’t say anything is impossible, I think that everything is possible as long as you put your mind to it and put the work and time into it” – Michael Phelps
  • “Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championship” – Michael Jordan
  • Why doing the same, if you can do it different

Lievelingseten?
Pasta!! Ik ben verzot op pasta. Al probeer ik zelf ook te experimenteren met andere keukens en, voor mij toch, nieuwe producten.

Lars

Lars Roba

Achtergrond?
Na vijf jaar gestudeerd te hebben voor het diploma Bio-ingenieur, heb ik de mogelijkheid gekregen om bij Flanders’ FOOD aan de slag te gaan. Als nieuweling in het werkveld wil ik zoveel mogelijk bijleren en voedingsbedrijven helpen in hun zoektocht naar innovatie ideeën.

Interesses?
Naast mijn grote interesse in voeding, ben ik ook geïnteresseerd in biotechnologie. Deze interesse vloeit voort vanuit mijn studies van cel- en gentechnologie. Daarnaast speel ik zelf voetbal en pik ik regelmatig een voetbalmatch van Oud-Heverlee Leuven mee.

Sterke punten?
Eén van mijn sterke punten is dat ik steeds iedereen probeer te betrekken in een project of in een gesprek. Zo vind ik het belangrijk dat iedereen gehoord wordt en dat iedereen zich ergens kan vinden in een beslissing. Bovendien zie ik probleemoplossend denken ook als een sterk punt van mijzelf. Als er een probleem voordoet, dan probeer ik het te analyseren en oplossingen te zoeken die haalbaar en realistisch zijn.

Waarom voeding?
Tijdens mijn studies heb ik de keuze gemaakt om enkele vakken in verband met voeding te volgen, waardoor mijn interesse hiervoor sterk ontwikkeld werd. Daarnaast ben ik iemand die graag eet en ontzettend van de Belgische keuken hou. Ook de uitdagingen die zich spelen in de voedingssector spreken me enorm aan en voel me daardoor geëngageerd om mee naar oplossingen te zoeken.

Lievelingseten?
Algemeen gezien kan ik alle keukens appreciëren. Vroeger was spaghetti bolognaise mijn lievelingsgerecht, maar momenteel zou ik geen lievelingsgerecht kunnen kiezen. Daarvoor zijn er teveel lekkere gerechtjes in de wereld.

Lore

Lore Knaepen

Achtergrond?
Na mijn studies Bio-ingenieurswetenschappen met optie levensmiddelentechnologie heb ik 3 jaar aan de KU Leuven aan het labo Levensmiddelchemie en -Biochemie aan een onderzoeksproject gewerkt rond de functionaliteit van alternatieve plantaardige proteïnen en daarna bij Flanders’ FOOD terecht gekomen.

Interesses?
Ook naast het werk speelt voeding een belangrijke rol. Koken en ook eten zijn twee van mijn favoriete bezigheden. Daarnaast hou ik enorm van reizen. Wandelen in prachtige natuur is mijn favoriete activiteit om volledig tot rust te komen.

Waarom voeding?
Voeding is iets waar vele aspecten een rol in spelen. Het belang van duurzame productie om een groeiende bevolking te voeden, het nutrionele aspect van voeding en de impact ervan op de gezondheid, de maatschappelijke aspecten van productie en consumptie van voeding zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat voeding nooit gaat vervelen.

Sterke punten?
Een nuchtere en analytische kijk op de zaken waardoor ik niet snel uit mijn lood ben geslagen.

Lievelingseten?
Ik lust bijna alles en hou van concepten zoals tapas en food sharing waarbij je verschillende gerechten kan proeven. Kiezen is namelijk verliezen!