Niet te missen: nieuwe Z-Food reeks

Vanaf donderdag 17 maart toont Flanders’ FOOD in samenwerking met Kanaal Z, in een nieuwe Z-Food reeks, hoe sterk innovatie leeft in de agrovoedingssector. In 12 wekelijkse afleveringen hebben we aandacht voor de wetenschappelijke en technologische vooruitgang in de sector, het belang van persoonlijk advies en begeleiding én de toegevoegde waarde van nieuwe business modellen.

De voedingsindustrie is de belangrijkste industriële sector in Vlaanderen met een omzet van bijna 38 miljard euro en ongeveer 62.000 werknemers. Innovatie, met respect voor de rijke traditie en het verleden, levert een belangrijke bijdrage aan het commerciële succes van deze sector.

Flanders’ FOOD bestaat ondertussen 10 jaar. In de loop van deze periode hebben we een performant innovatieplatform uitgebouwd waar zowel grote bedrijven als KMO’s elkaar vinden en samenwerken met de relevante kennisinstellingen in Vlaanderen. Deze nieuwe Z-Food reeks toont dat deze samenwerking geleid heeft tot mooie realisaties en producten die we nu dagelijks in de winkelrekken terugvinden.

Wij geloven in de toekomst van de Vlaamse agrovoedingsindustrie en wij dagen de bedrijven uit om hun grenzen te verleggen. Samen zorgen we ervoor dat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van lekkere voeding passend bij een gezonde levensstijl.

Z-Food: Elke donderdag op Kanaal Z vanaf 17 maart. Ook te bekijken op www.kanaalz.be