Flanders’ FOOD draagt zijn steentje bij in Milaan!

Het thema van de Wereldtentoonstelling in Milaan is ‘Voedsel voor de planeet, energie voor het leven’ en het Belgisch paviljoen focust zich op innovatie. Daar kunnen we dus niet ontbreken!

Van 1 mei tot 31 oktober 2015 wordt in Milaan de 34e wereldtentoonstelling (ExpoMilano2015) georganiseerd. Het centraal thema van de wereldtentoonstelling 'Voedsel voor de planeet, energie voor het leven’ is een thema dat nauw aansluit bij de activiteiten en expertise van Flanders’ FOOD. In het Belgisch paviljoen organiseren verschillende instanties en partners activiteiten waar ook Flanders’ FOOD een bijdrage levert en/of vertegenwoordigd zal zijn.

FOOD.BE LEVERT DE RODE DRAAD VOOR HET PROMOTEN VAN DE VLAAMSE VOEDINGSINDUSTRIE

Onder het motto ‘Small country. Great food.’ Promoot Food.be de sterktes van Belgische voeding: kwaliteit, diversiteit en innovatie. Expo Milano 2015 met als thema food is, met naar schatting 29 miljoen bezoekers, een niet te onderschatten uitstalraam naar de wereld. Deze wereldtentoonstelling is daarom de uitgelezen plaats om met food.be het merk ‘Belgische voeding’ op de kaart te zetten. Food.be wordt daarom een rode draad in het Belgisch Paviljoen met een animatie die bezoekers een sneak preview geeft van de diversiteit van Belgische voeding.

Daarnaast verzorgt Fevia ook tal van seminaries, voor en door de voedingsindustrie in het Belgisch Paviljoen, voornamelijk gericht op innovatie:

  • 5 juni: Seminarie ‘Life sciences in the food chain’ (Fevia, Flanders’ Bio, Essencia)
  • 8 juni (namiddag): Seminarie ‘Energie-efficiëntie en verificatie’ (Fevia Vlaanderen). De uitnodiging, het programma van het energieseminarie, vindt u en mogelijkheid tot registratie vindt u hier.
  • 10 juni (namiddag): Seminarie ‘Transformatie in het voeding- en landbouwsysteem’ (Fevia en Boerenbond) De uitnodiging, het programma van het energieseminarie en mogelijkheid tot registratie vindt u hier.
  • 22 juni: Persevent ‘Innovatie en duurzaamheid in de Waalse voedingssector’ (Fevia Wallonie en Wagralim)

3-DAAGSE SEMINARIEREEKS VAN HET VLAAMSE DEPARTEMENT LEEFMILIEU, NATUUR EN ENERGIE

Op 8, 9 en 10 juni worden in het Belgisch paviljoen een aantal lezingen voorzien met betrekking tot en voor zowel de primaire sector (8 juni), als de voedselverwerkende industrie (9 juni). Op 10 juni zoomt men in op het consumentenperspectief. Tijdens deze seminaries zal niet alleen kennis worden bijgebracht aan bedrijven en stakeholders rond voeding en duurzaamheid, maar zal ook gekeken worden naar de uitdagingen voor de toekomst, en de manieren om deze te tacklen en om te zetten in opportuniteiten. De lezingen, waarvan er een aantal verzorgd worden door Flanders’ FOOD, vinden telkens plaats in de voormiddag en kunnen daarom gecombineerd worden met andere activiteiten die deze dagen zullen plaats vinden.

Het volledige programma en mogelijkheid tot deelname vindt u hier.