Minister Lieten heeft 5000 euro subsidie veil voor project rond "sociaal aan de slag met voedseloverschotten"

Maar liefst 224.000 Belgische gezinnen doen jaarlijks beroep op voedselhulp, en dat terwijl er per Vlaming jaarlijks 314 tot 372 kilogram nog perfect eetbaar voedsel wordt weggegooid. Gelukkig worden er meer en meer acties ondernomen om deze voedseloverschotten een sociale bestemming te geven en zo te zorgen voor een betere afstemming tussen de voedseloverschotten en de vraag naar voedselhulp.

Vlaams minister Ingrid Lieten organiseerde op 24 april 2013 een studiedag over hoe men aan de slag kan gaan om voedsel niet weg te gooien maar een sociale herbestemming te geven. Onder andere het boek Sociaal aan de slag met voedseloverschotten (pdf, 1,67 MB) werd er voorgesteld.

Tijdens deze studiedag lanceerde minister Lieten eveneens een projectoproep waarmee ze op zoek gaat naar het meest creatieve en ambitieuze project rond “sociaal aan de slag met voedseloverschotten”.

Heeft uw organisatie reeds een project lopen of bent u van plan om binnenkort een project op te starten, vul dan het aanvraagformulier (doc, 162 kB) in en dien het uiterlijk op 20 juni 2013 samen met een begroting (excel, 44 kB) in. Zo maakt u kans op een projectsubsidie van 5.000 euro die u kunt besteden aan uw project.

Legt uw project ook nog een link naar nieuwe vormen van tewerkstelling (ophalen, sorteren, verwerken, verdelen,…), dan is dit zeker een pluspunt!

Enkel het meest creatieve en ambitieuze project komt in aanmerking voor 5000 euro subsidiëring.

Grijp uw kans en dien uw project in bij
Vlaamse overheid
Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin
Afdeling Welzijn en Samenleving
Koning Albert II-laan 35, bus 30, 1030 Brussel