Eat & Travel wint de derde Food Challenge 2020.

In de derde uitdaging van de Food Challenge 2020 stond het thema Food en Design centraal. Hoe kan design bijdragen aan de voedseluitdagingen die op ons afkomen? Zoë Piper, afgestudeerd aan de Design Academy en ondernemer, weet er meer over en ontvangt de prijs ter waarde van € 1000 voor haar idee.

EAT & TRAVEL

De moderne mens brengt heel wat tijd door onderweg. De selectie aan eten van tankstations langs de weg blijft beperkt en is vaak ongezond. Zoë Piper besloot dat het hoog tijd was voor verbetering en bedacht en ontwierp E&T (kort voor Eat & Travel). Gezond en duurzaam zijn belangrijk voor deze hartige snacks. Ze zijn allemaal klein, hapklaar en zorgen niet voor geknoei tijdens het reizen. Op het menu staan: kaas donuts, scoons met groenten op een stokje en vlees pakketjes. Ze zijn verpakt in handige, kartonnen buisjes en kunnen opgeborgen worden in de cupholder van de auto. Deze verpakkingen zijn ook recycleerbaar.

Naast E&T zijn er 3 andere opmerkelijke ideeën die samen een gedeelde 2de prijs wonnen: Dress Red Diner, Bomb of Taste en Beauty of Imperfection.

Meer info hierover én over de andere inzendingen vind je op: http://foodchallenge.hollandfoodcamp.com/nl/challenges/voedsel+en+design

Zie ook het artikel in Nieuwe Oogst: Article FoodChallenge 2020 Eat&Travel - Nieuwe Oogst 30/3/2013