Colac heeft de smaak te pakken!

Colac (www.colac.be) produceert ijspasta’s, dessertsauzen en fruitbereidingen, kortom alles wat uw dessert nog lekkerder maakt. Het bedrijf wisselde in 2004 van eigenaar. De eerste jaren lag de focus op het garanderen van de continuïteit en kwaliteitsmanagement om daarna voluit te kiezen voor innovatie.

Is er een evolutie in smaak? Ja, hoor. Voeding is modegebonden en moet mee evolueren met de noden van de klant. Zo maakt de klant bij zijn aankoop een keuze op vlak van bijvoorbeeld gezondheid, smaak en/of textuur. Een voortdurende vernieuwing van het productengamma is bijgevolg essentieel. 

Om de weg van innovatie succesvol in te slagen klopte Colac aan bij Flanders Food (vraag@flandersfood.be) en kwam het bedrijf zo in contact met het Innovatiecentrum. (www.innovatiecentra.be) Omdat Colac een eerste Innovatieplan wilde uitwerken vroeg het bedrijf een haalbaarheidstudie aan bij het IWT. (www.iwt.be) Dankzij deze subsidie kon Colac een sterke ervaren Productmanager aanwerven. Die kreeg een half jaar de tijd om nieuwe productinnovaties in kaart te brengen. 

Ondertussen is het innovatieplan klaar en zijn de plannen voor aanpassingen van het productengamma concreet. De optie om terug bij het IWT aan te kloppen voor een subsidie bij het ontwikkelen van een nieuw product, wordt momenteel bekeken. Colac heeft de smaak van innovatie nu trouwens echt te pakken. Begeleid door het Innovatiecentrum zoekt het bedrijf naar geschikte kennispartners om haar processen verder te automatiseren.

Doorverwijzing door Annelies Vandamme van Flanders Food. Innovatieadviseur provincie Antwerpen Kurt Peys, meer info : Dominique.de geest@innovatiecentrum.be