Snelle vetanalyse in vlees en vleesproducten

De MeatScanTM is een compact en solide vetanalyse systeem, geschikt voor elke vleesfabrikant. Het instrument geeft betrouwbare informatie over zowel de grondstof als het eindproduct en is nuttig voor het standaardiseren van batches.

De MeatScan™ is gebaseerd op de DDA NIR transmissie technologie en is geladen met een wereldwijde vet ANN kalibratie op basis van meer dan 20.000 monsters van diverse vleesproducten die door FOSS gedurende tientallen jaren werden verzameld.

Hij wordt gebruikt voor:

  • het controleren van binnenkomende grondstoffen,
  • de standaardisatie van verschillende batches in de productielijnen,
  • de controle van het vetgehalte van de eindproducten.

Met de MeatScan™ is het mogelijk om:

  • de kosten te reduceren door het efficiënt gebruik van rauw materiaal,
  • meer gestandaardiseerde producten te fabriceren en onverwachte problemen te vermijden,
  • de recepten van dichterbij op te volgen om betere en meer gestandaardiseerde eindproducten te bekomen die voldoen aan de verwachtingen van de consument.


controle van rauw vlees / batch standaardisatie en procescontrole / controle van het eindproduct


De MeatScanTM is een
eenvoudig te gebruiken en accuraat vetanalyse systeem, specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine tot middelgrote vleesbedrijven. Een meting duurt minder dan 2 minuten, waardoor het gemakkelijk wordt om in een productieomgeving testen uit te voeren. Het systeem kan overal in de productie geplaatst worden. 

FOSS biedt met deze innovatieve analysemethode een oplossing aan die de noodzaak voor geschoold personeel voor het bedienen van het instrument elimineert. Alle niet-routinematige taken, zoals data management, instrument-configuratie en aanpassingen, onderhoud en bewaking kunnen worden verzorgd door deskundigen van FOSS. Dit stelt gebruikers in staat zich volledig te richten op het gebruik van het instrument voor het optimaliseren van hun productie met een hoge kwaliteit routine-analyse. Bovendien worden via dit systeem ook de barrières voor de invoering van een geavanceerde high- tec NIR oplossing in de vleesindustrie verlaagd.


MeatScan™, snelle vetanalyse in vlees en vleesproducten


Bron en meer info

Naar aanleiding van een contact met Daniel Weidner [DW@foss.nl]

http://www.foss.dk/Solutions/ProductsDirect/MeatScan.aspx