Diamond Cooking brengt injectiemarinades op de markt

Walter Govaerts en zoon Filip hebben een nieuwe manier ontwikkeld om vlees en vis te marineren.

Marineren heeft tot doel de smaak in een vlees- of visstuk op te waarderen. Edele vleesstukken hoeven in principe niet gemarineerd te worden, maar vlees- of visdelen met minder smaak of een taaie structuur komen hiervoor zeker in aanmerking. De injectiemarinades verbeteren de smaak en maken het vlees malser door een afgemeten hoeveelheid zuren die helpen bij de proteïneafbraak van het vlees.

De injectiemarinades, natuurlijke concentraten van kruiden en aroma’s, zijn een primeur in Europa en ook daar buiten. De marinade wordt met een speciaal ontwikkelde spuit in het stuk vlees of vis geïnjecteerd en migreert van binnen naar buiten, in tegenstelling tot de traditionele manier waar de marinade van buiten naar binnen geleidelijk binnendringt. Traditioneel marineren duurt verscheidene uren waarbij slechts 25 % van de marinade tot in de kern van het vlees- of visstuk komt, terwijl de injectiemarinade DIRECT werkt wanneer het vlees of de vis verhit wordt (bakken, braden, grillen, enz.). Het gebruik van de injectiespuit is niet helemaal onbekend, maar deze techniek is nooit doorgebroken omdat de traditionele spuiten (lees: veterinaire) niet beantwoordden aan de vereisten gelinkt aan het gebruik van traditionele marinades in dewelke meestal stukjes kruiden aanwezig zijn.

De injectiemarinades beantwoorden aan de strenge wettelijke eisen van alle daarin bevoegde instanties. Ze bevatten geen kleurstoffen, noch kunstmatige smaakstoffen en weinig zouten. Momenteel zijn 4 smaken verkrijgbaar: “Barbecue" met houtgrill-smaak, zeer pittige "Mexican fire", "Provence"met een waaier van mediterrane kruiden en "Wild Curry". Twee nieuwe smaken zijn in ontwikkeling en zullen in de nabije toekomst op de markt gelanceerd worden (gericht op het barbecue-seizoen). De marinades zijn zuinig in gebruik (20 à 25 gr per kilo vlees of vis). Bovendien kan het product niet alleen gebruikt worden als marinade, maar ook in stoofpotjes, wokschotels, sausen en groenten zoals bv ratatouille.

 


Meer informatie over deze injectiemarinades is beschikbaar op de website www.diamondcooking.be of info@diamondcooking.be of 0477/457307.