Advies van kleine producenten en chef-koks

In de komende 5 jaar zal het advies van de kleine producent en van chef-koks alsmaar aan belang toenemen voor de consument.

Nanon Soeters en Djenny Brugmans van het bureau Rozenbrood maakten een prognose strategie op trends die de komende jaren op het gebied van voeding verwacht kunnen worden.

Er wordt verwacht dat mensen steeds meer op zoek gaan naar pure producten en zintuigelijke belevenissen. Aan de andere kant willen ze wel blijven weten wat zij eten. Gevaar past hier ook bij de beleving. Er wordt verwacht dat mensen ook griezelige dingen gaan eten, zoals insecten, fugu - de kogelvis die bij een verkeerde bereiding dodelijk is - en zwart voedsel. Gemak blijft een vraag, maar de kwaliteit neemt in belang toe. De vraag naar seizoensgebonden producten zal terug stijgen.

De consument zal in de toekomst ook een steeds grotere stem krijgen, weet veel beter wat hij wil en eist dat er dan ook rekening mee gehouden wordt. Dit zal vermoedelijk leiden tot meer speciale menukaarten voor doelgroepen.

Als gevolg van de economische crisis zal het menu in horeca bijgesteld worden. Er zal zuiniger met ingrediënten omgegaan worden. In bouillons zullen bijvoorbeeld de graten van de vis gebruikt worden.

Bron

Agripress