De prebiotische Galacto-OligoSachariden doen hun intrede in Amerika

Het prebiotische ingrediënt Vivinal GOS (Galacto-OligoSachariden) heeft het ‘GRAS’ – status verworven.

Goed nieuws voor Friesland Foods en voor bedrijven die Vivinal GOS in Amerika willen gebruiken in kindervoeding en een hele reeks andere voedingscategorieën. De Amerikaanse voedselautoriteit FDA heeft het prebiotische GOS immers erkent als veilig – het kreeg de ‘GRAS’ (Generally Recognized As Safe) status.

Galacto-oligosachariden (‘GOS’) bestaan uit een mengsel van oligosachariden die ontstaan zijn door enzymatische reacties uitgaande van lactose. Lactose zelf is een dimeer dat opgebouwd is uit galactose en glucose. Galacto-oligosachariden komen van nature voor in moedermelk of ze kunnen industrieel aangemaakt worden, in een vereenvoudigde structuur (ketens met 1 tot 5 galactose-eenheden met een glucose-eenheid op het einde).

 

Prebioticum (definitie - Gibson en Roberfroid, 1995)

Niet-verteerbaar voedselingrediënt dat de gezondheid van de consument gunstig beïnvloedt door het selectief stimuleren van de groei en/of activiteit van één of een beperkt aantal colon bacteriën.


Meer info

  • www.frieslandfoods.com
  • Vivinal GOS

Bronnen

  • VMT
  • www.frieslandfoods.com
  • voedingsingrediënten: een stand-van-zaken (Annelies Van Damme & Katelijne Strubbe; Flanders’ FOOD; Lannoo Campus)