DSM lanceert poeder voor diabetici

In oktober komt DSM op de markt met InsuVital™ gericht op het regelen van de glucoseniveaus in het bloed van type-2 diabetici.

Steeds vaker zoeken bedrijven naar een natuurlijke manier om type-2 diabetes aan te pakken. Diabetes is, alleen al in de jaren 90, met een derde toegenomen. Dit kan ondermeer verklaard worden door het stijgend voorkomen van obesitas en door een steeds ouder wordende bevolking. DSM probeert het magere succes van het diëten te ontwijken door functionele en tevens lekkere voeding te creëren.

InsuVital™ is een gehydrolyseerd caseïne bestaande uit bioactieve peptiden welke het insulinegehalte in het lichaam laat stijgen wat op zijn beurt het glucoseniveau in het bloed doet dalen. Volgens DSM kan InsuVital™ het begin en het verloop van prediabetes vertragen en studies zouden uitwijzen dat de glucoseniveaus tot 15% zouden zakken.

InsuVital™ is verkrijgbaar in poedervorm en kan zowel in drank als in voeding gebruikt worden, o.a. in:

  • Water
  • Fruitsappen
  • Granenrepen
  • Zuivelproducten

Meer informatie over dit product kan bekomen worden via info.functionalfood-ingredients@dsm.com.