Chocolade langer lekker

Een nieuw natuurlijk ingrediënt zou de houdbaarheid van chocolade en chocoladeproducten verlengen met 30%.

Chocolade(producten) zijn veelal gevoelig voor oxidatie, zeker die producten die hoge vet- of melkgehalten of noten bevatten. Het gebruik van anti-oxidantia kan de houdbaarheid van deze producten verlengen.

Het Sloveense bedrijf Vitiva lanceert op IFT Inolens©12, een alternatief voor de bestaande anti-oxidantia. Vitiva positioneert Inolens©12 als een natuurlijk , allergenenvrij product dat gebruikt kan worden om de houdbaarheid van chocolade of chocoladevulling met 30% te verlengen, zonder de organoleptische eigenschappen van het product te veranderen. Inolens©12 wordt aan de vetfase toegevoegd (zie Tabel1).

Tabel1 : Gebruik van Inolens©12

Type product

Dosering

Toepassing

Chocolade

0,2-0,3 g/kg

Voeg toe aan het vet (cacaoboter of cacaopoeder) dat gebruikt wordt voor de chocoladeproductie, meng goed

Vulling

0,2-0,3 g/kg

Voeg toe aan (het vet dat gebruikt wordt voor) de vulling dat gebruikt wordt, meng goed

 

Vitiva’s Inolens gamma bestaat uit olie-oplosbare rosemarijnextracten met een lage geur en smaak. Ze zijn beschikbaar in onder zowel poedervorm als vloeibaar. Deze extracten met anti-oxidatieve werking zijn toepasbaar in tal van toepassingen, zoals oliën en vetten, chocoladeproducten en vleeswaren.

Bron en info

  • www.vitiva.si
  • Vitiva, Dushka Dimitrijevic (Product manageress): Tel: +386 2 1788 87 38 ; Fax: +386 2 788 87 31 ; E-mail: service@vitiva.si