Ongewone productlanceringen in 2006

Datamonitor heeft een aantal ongewone product innovaties van 2006 op een rijtje gezet.

Chiquita Fresh & ready bananas

Bananen zijn een populaire fruitsoort, het nadeel is alleen dat ze veel te snel (over)rijp worden. Een oplossing hiervoor is het gepatenteerde FreshPak, een verzegeld plastic schaaltje waar net genoeg lucht bijkomt om de banaan langzaam te laten rijpen. Deze bananen kunnen tot 4 dagen langer bewaard worden. Dit product is te verkrijgen in de VS. 

Grapple Sweet Apples 

Deze werden dit jaar gelanceerd in de VS. Ze lijken op gewone appels, maar hebben de smaak van Concord druiven. Het product combineert de nieuwe smaak met de fijne bite van verse appels, waardoor er als het ware gespeeld wordt met de zintuigen van de consument. 

Fizzy Fruit sparkling fresh grapes 

Bij deze druiven is het belangrijkste dat ze een nieuwe smaaksensatie teweegbrengen. De druiven worden namelijk gevuld met koolzuur. Het koolzuur heeft geen negatieve effecten op de nutritionele kwaliteit van de druiven. Deze druiven zijn te vinden op de Amerikaanse markt. 

Tesco’s vierkante watermeloen 

De watermeloenen worden vierkant door er tijdens de groei een houten kist om heen te plaatsen. Ze nemen daarna minder ruimte in en rollen bijvoorbeeld minder makkelijk heen en weer in de koelkast. Tevens is het entertainment gehalte van deze vrucht erg hoog. Dit product is te koop in Groot-Brittannië.

Sipahh milk flavouring straws 

Sipahh-rietjes zijn behandeld met een smaakje (bijvoorbeeld aardbeien, chocolade, banaan). Tijdens het drinken proeft men iets extra's, door de vloeibare siroop die in het rietje zit. Gemaakt in Australië, te koop in VS, Groot-Brittannië en Australië. 

Season Shot Gun Shell

Voor de jagers. Kogels met de kruiden er alvast in. Je schiet een vogel dood en de kogel lost op in het vlees. Te koop in de VS. 

Hardy’s Shuttles wine 

Wijn is vooral te koop in flessen van 750 ml. Te veel voor een single, vandaar dat Hardy’s plastic wijnflessen van 187 ml verkoopt waarop een wijnglas bevestigd is dat tegelijkertijd als afsluiting dient. Te koop in Australië en Groot-Brittannië.

Bron

Datamonitor