LISA belooft rationele smaakvoorspelling

Quest ontwikkelde LISA om het voor producenten van levensmiddelen eenvoudiger te maken om producten te ontwikkelen die beantwoorden aan de wensen van de consument.

LISA (Linking flavour Ingredients and Sensory data to Acceptance) is een methodologie die berust op statistiek. In LISA worden data in verband met aromacomponenten die bepalend zijn voor de consumentenvoorkeur met sensorische karakteristieken zoals romigheid, sappigheid, rijpheid, zoetigheid,…. Consumenten- en expertpanels liggen mee aan de basis van deze methode.

Met deze methode kan de consumentenvoorkeur voorspeld worden, bijvoorbeeld in functie van regio, leeftijd of geslacht. Zo kan LISA voorspellen dat sinaasappeldrinkende Braziliaanse vrouwen tussen 25 en 35 jaar houden van sappige groene limonades. Met behulp van LISA wordt het voor levensmiddelenproducenten eenvoudiger om producten te ontwikkelen die afgestemd zijn op de voorkeuren van de consument.

Bron

just-food.com