Gezonde vetten voor consumptie-ijs

Unimills lanceerde Cremex®, een nieuwe reeks gezonde vetten voor consumptie-ijstoepassingen.

Cremex heeft een laag gehalte verzadigde vetzuren (40 %) en kan bijdragen tot een romig mondgevoel. Traditioneel bevat consumptie-ijs tussen 5 en 16 % vet, plantaardig of vanuit zuivel. Kokosnootolie is hierbij het meest gebruikte plantaardige vet, met een verzadigd vetgehalte van 90 %. Roomboter bevat 63 % verzadigde vetzuren.

De Cremexproducten zijn het resultaat van een nieuwe samenwerking van het moederbedrijf van Unimills (Golden Hope Plantations Berhad (GHPB), Maleisië) en onderzoek geleid door NIZO food research (Nederland).

Cremex-karakteristieken:

  • Laag gehalte verzadigde vetzuren (SAFA: SAturated Fatty Acids)
  • Goede sensorische eigenschappen (op basis van expertenpanel)
  • Vereist geen procesaanpassingen
  • Optimaal kristallisatiegedrag
  • Bevat geen gehydrogeneerde vetzuren
  • Bevat geen transvetzuren

Meer informatie: Unimills Cremex