Gekoelde drank blijft fris dankzij innovatieve verpakking

DuPont Packaging Solutions ontwierp een dunne en isolerende meerlagige folie die condensatie voorkomt en die gekoelde dranken beschermt tegen de buitentemperatuur en tegen warmteoverdracht van de handen.

Om gekoelde dranken fris te houden bedacht DuPont Packaging een betaalbare verpakking die vrij dik is om voldoende te isoleren maar tevens flexibel genoeg is om rond een flesje of blikje te kunnen wikkelen. De ontwikkelde Cool2Go-krimpfolie is daarenboven multifunctioneel omdat de folie bedrukt kan worden en dus ook als etiket kan dienen.

De meerlagige film is het resultaat van co-extrusie en bestaat uit een isolerende laag tussen twee lagen polyester. De buitenste lagen staan in voor de mechanische functie van het etiket en zijn verbonden met de isolerende laag door middel van kleeflagen. Eens gekoeld houdt de thermische barrière de koude binnen. Met betrekking tot het milieu is het vermeldenswaardig dat de folie volledig recycleerbaar is.

De isolerende laag is een vezelachtig materiaal op basis van polyester (Thermolite) met een specifieke oppervlakte van 10 g/m² tot 200 g/m² en een dichtheid < 0,3 g/cm³. De thermische weerstand van de laag bedraagt 0,0077 tot 0,077 m² K/W en de dikte > 20 µm.

Bronnen

WTCM Techniline 
Octrooi US2003207059