Een nieuwe lijn functionele vetvervangers

FiberGel Technologies lanceert een nieuwe lijn functionele vetvervangers: Z-Trim Plus. Hierdoor zou tot de helft van het vet vervangen kunnen worden terwijl ook functionele ingrediënten toegevoegd kunnen worden.

De vetvervanger Z-trim Plus is gericht op producten die normaal een hoog vetgehalte hebben, zoals margarine, boter, mayonaise en roomkaas. Daarnaast richt een andere productenlijn in het Z-Trim gamma zich op vetvervanging in bakkerijproducten, vleeswaren en melkdrinks.

Volgens de fabrikant zou het met Z-Trim Plus mogelijk zijn het caloriegehalte dat geleverd wordt door vet met de helft te reduceren terwijl het mogelijk blijft het product te verrijken met functionele ingrediënten zoals omega-3 vetzuren, anti-oxidantia, oplosbare en onoplosbare vezel.

De vetvervanger wordt aangemaakt vanuit maïs, haver, soja, rijst en gerst.