#industriepartnerschap

Virtual reality bril

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan Flanders' FOOD, slaan de handen in elkaar! Met de steun van VLAIO bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het #industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw innovatieplannen een boost te geven en dit binnen aan aantal zeer actuele thema's zoals digitalisering, Industrie 4.0, circulaire economie, klimaat en energie.
Het volledige aanbod van de verschillende innovatie partners vind je op www.industriepartnerschap.be

SAMEN VOOR #STERKONDERNEMEN

Met de gloednieuwe slogan 'SAMEN VOOR #STERKONDERNEMEN werd dit nieuwe partnerschap recent gelanceerd.  De expertise van 17 Vlaamse innovatiepartners werd gebundeld en zal de komende jaren, met de steun van VLAIO, aangewend worden om de groei en innovatie van de Vlaamse industrie stimuleren.  Specifiek voor de voedingsindustrie zullen Fevia Vlaanderen, ILVO en Flanders' FOOD een brede waaier aan initiatieven uitwerken waar je als bedrijf kunt van gebruik maken of aan deelnemen. 

Het partnerschap is er voor iedereen.  Ben je een starter, een reeds doorgegroeid bedrijf of een gevestigde waarde? Alle types van bedrijven kunnen van deze steun gebruik maken. Bovendien hoef je ook geen lid te zijn van Flanders' FOOD of één van de andere partners.  Dit maakt de drempel nog lager.

Voor de komende 4 jaar werd er door VLAIO een budget van 15 miljoen euro vrijgemaakt om bedrijven concreet vooruit te stuwen bij hun innovatieplannen.  Na dit door het Covid-19 virus geplaagde 'annus horribilis 2020' is een dergelijke steun voor veel bedrijven meer dan welkom. 

EEN NIEUW Aanbod van Flanders' FOOD

Door onze deelame aan dit Industriepartnerschap en de steun van Vlaio kan Flanders' FOOD een nieuw en interessant pakket aan diensten uitbouwen en aanbieden.  Deze zijn zowel collectief als op individuele bedrijfsbasis.  In het eerste werkjaar zullen we daarbij de focus leggen op de thema's digitalisering en Industrie 4.0, welke samenkomen in de 'Fabriek van de toekomst'.

'TRANSFORMERS': Thema-events

Wil je een pak bijleren over waar je als bedrijf kan op inzetten om te transformeren tot een Factory Of The Future?  Of wil je gewoon eens horen hoe een ander het doet en wat hun best practices zijn?  Dan zijn deze Transformer events voor jou!

Tijdens twee collectieve thema-events gaan we voor een groep mensen uit voedingsbedrijven verschillende onderwerpen uitdiepen.  Hiervoor doen we zowel beroep op experten, als op mensen uit bedrijven die hun verhaal komen vertellen en op bedrijven die je met hun aanbod concreet verder kunnen helpen met je projecten.

In de mate van het mogelijke bieden we, ook bij een on-line event, de gelegenheid om ook nog te netwerken.  

Hou alvast deze twee datums vrij in je agenda: 

  • donderdag 4 maart 2021
  • donderdag 6 mei 2021

We houden je op de hoogte van het programma!

INDIVIDUELE BEGELEIDINGEN

Met korte begeleidingstrajecten gaan we bedrijven persoonlijk en professioneel ondersteunen in hun verdere evolutie naar een Fabriek van de Toekomst. Afhankelijk van de duur en het einddoel: een advies of een echte implementatie, zal er de keuze zijn tussen twee verschillende types van begeleidingen. Door de VLAIO-steun kunnen we deze bovendien aanbieden aan zeer laagdrempelige tarieven.

Bij een Oriënterend advies gaat een ervaren Flanders' FOOD innovatiemanager samen met jou of een groep mensen binnen je bedrijf aan de slag. Samen spiegelen we onderdelen van je werking aan de eisen voor een 'Factory Of The Future'. En die zijn niet min. Op basis van dit korte, maar grondige assessment, zullen nieuwe inzichten ontstaan over je sterke en minder sterke punten, die we mee kunnen helpen vertalen naar verdere concrete acties.  

Door middel van een Individuele coaching gaat een ervaren Flanders' FOOD Innovatiemanager, eventueel geflankeerd door een externe expert, gedurende een drietal dagen en gespreid in de tijd, met jou een implementatie traject doorlopen. Er wordt hierbij een zeer procesmatige aanpak gehanteerd.  We richten ons hierbij op innovatietrajecten die gelinked zijn aan de thema's digitalisering en Industrie 4.0.   

INTERESSE ?

  • Heb je interesse in dit aanbod ?
  • Of heb je een andere vraag?

Neem contact met ons op.

Bart Van Damme

#industriepartnerschap #sterkondernemen