S3FOOD lanceert innovatievoucher call voor KMO’s met digitale ambities

Voedingsbedrijven maken zich op voor een digitale toekomst met steun van het EU S3FOOD-project, dat deze maand zijn financieringsprogramma lanceerde. KMO’s – zowel voedingsbedrijven, technologiebedrijven en aanbieders van digitale oplossingen - kunnen via 3 types innovatievouchers een subsidie van maximaal € 60.000/KMO ontvangen om hun digitale transformatieplannen een boost te geven.

Innovatieve digitale oplossingen voor concrete uitdagingen van voedingsbedrijven

De project call werd afgelopen week gelanceerd tijdens de S3FOOD-studyvisit en matchmaking-evenement in Gijón, Noord-Spanje. Dit was het derde event gericht op het bij elkaar brengen van voedingsbedrijven, technologie providers en aanbieders van digitale oplossingen van inspiratie, het ontwikkelen van ideeën en het opzetten van partnerschappen met experts - een ideale achtergrond om KMO’s aan te moedigen de volgende stap naar digitale implementatie te zetten. 

Voedingsbedrijven worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen op vlak van efficiënter gebruik van grondstoffen en energiebronnen, voedselveiligheid en kwaliteit en traceerbaarheid. S3FOOD brengt voedingsproducenten, technologiebedrijven en digital solution providers samen met als doel innovatieve, impactvolle projecten te selecteren die concrete oplossingen aanbieden voor deze uitdagingen. 

Criteria voor financiering

Om in aanmerking te komen voor financiering, moet je een KMO zijn gevestigd in een van de S3FOOD-partnerregio's of lid zijn van een van de partnerclusters. De beoogde digitale oplossing moet overeenstemmen met minstens één van de thematische prioriteiten van S3FOOD nl. sensoren voor realtime monitoring, sensorintegratie, smart datamanagement of connectiviteit – en een oplossing beogen voor een specifieke uitdaging vanuit de voedingsindustrie. 

Innovatievouchers

KMO’s kunnen financiering aanvragen voor het verkennen, valideren en toepassen van digitale oplossingen. Deze financiering is beperkt tot €60 000 euro per KMO over alle vouchers heen en per vouchers type zijn specifieke criteria van toepassing.

27.02.2020 VDG

Meer weten?

Ga naar https://s3food.eu/apply-for-vouchers/ voor een overzicht van alle voucher specificatie en de templates die gevolgd moeten worden bij het uitwerken van je projectvoorstel. 

Noteer ook alvast 1 april in de agenda want dan organiseert Flanders’ FOOD samen met DSP-valley, de tweede Vlaamse partner in het S3FOOD consortium, een infosessie over de S3FOOD vouchers in combinatie met een match making. 

Heb je vragen? Neem dan zeker contact op met Veerle De Graef

Flanders' FOOD logo
Logo ASINCAR
Logo Cluster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)
Logo Campden BRI
DSP Valley logo
Logo Innoskart
Logo Fundación Instituto Tecnológico de Galicia
Wagralim logo