Activiteiten

Online Workshop: Waterlinzen in Vlaanderen

  Waterlinzen, ook wel eendenkroos genoemd, zijn met hun uitstekende eiwitsamenstelling en interessante teelteigenschappen een goede kandidaat om op in te zetten in het kader van de eiwittransitie. Maar kunnen deze waterplantjes bij ons goed geteeld worden? En voor welke toepassingen zijn waterlinzen allemaal geschikt?

  Tijdens deze online workshop krijgt u een overzicht van de stand van zaken en bespreken we graag met jullie wat er nodig is om in Vlaanderen een waardevolle keten rond waterlinzen uit te bouwen.

  In het kader van een nieuw landbouwtraject organiseren Flanders’ FOOD, Inagro, Universiteit Gent en Vives Hogeschool op vrijdag 30 oktober 2020 een online workshop rond waterlinzen. Tijdens de plenaire sessie wordt u op de hoogte gebracht van het potentieel van waterlinzen in voeding- en veevoedertoepassingen en komt u meer te weten over de teelt van deze bijzondere waterplantjes. Daarna zullen we in kleinere groepjes samen nadenken over de opportuniteiten en mogelijke uitdagingen van waterlinzen in de gehele keten van landbouwer tot verwerker. Deze workshop past ook binnen het nieuwe initiatief Nutricycle Vlaanderen, een online platform dat informatie en projecten rond nutriëntenrecuperatie bundelt. 

  PROGRAMMA

  13:30: Introductie en presentaties over de kweek en toepassingen van waterlinzen

  14:00: Interactieve rondetafel gesprekken

  14:45: Inspirerende getuigenis

  15:00: Wrap-up

  15:15: Einde 

   

  Wil je graag al wat meer weten over waterlinzen? Lees dan gerust dit artikeltje of contacteer innovatie managers Lore Knaepen of Margaux Leemans.

  Praktische gegevens

  Datum: 
  30/10/2020 - 13:30 - 15:15
  Locatie: 
  Online
  Land: 
  België
  Organisator: 
  Flanders’ FOOD, Inagro, Universiteit Gent en Vives Hogeschool

  Inschrijving