FLANDERS' FOOD RADAR

 • Met Minister Jo Vandeurzen aan het fornuis, werd de lancering van de “Kookgids zorgzaam koken” voorgesteld. De recepten zijn specifiek afgestemd op mensen met geur-, smaak-, kauw- en slikproblemen zoals bij Parkinsonpatiënten. De gids kwam tot stand met hulp van de Food Pilot. Tips als ‘componentkoken’, slikniveau recepten, smaakboosters en de keuze van binders spelen de hoofdrol.
  18/05/2016
 • Rond een aantal strategische domeinen worden vanuit het beleid speerpuntclusters opgezet. Deze domeinen werden geselecteerd op basis van hun economisch belang en maatschappelijk draagvlak en ook omdat wetenschappelijke en technische innovatie in deze domeinen centraal staan. Flanders’ FOOD werd gevraagd door de Vlaamse overheid een dossier in te dienen voor een speerpuntcluster voor de agrovoedingsindustrie.
  18/05/2016
 • In het kader van de heersende trend naar een doorgedreven automatisering en het snel kunnen inspelen op de wensen van de consument, kunnen we er niet meer om heen: digitaliseren wordt een must! Maar wat betekent dit nu voor de voedingsindustrie? Wat zijn de uitdagingen en opportuniteiten? Wij zochten het voor u uit op het VMT Food event “de digitale food revolutie”.
  18/05/2016
 • Bij het verpakken van groenten en fruit en het produceren van kant- en klaar maaltijden wordt de kwaliteitsinspectie nog grotendeels uitgevoerd via visuele evaluatie door operatoren. Deze visuele inspectie is echter subjectief, arbeidsintensief en beperkt tot kwaliteitseigenschappen aan het oppervlak die met het blote oog waargenomen kunnen worden. Het kan ook anders. Picknpack stelt de resultaten van vier jaar onderzoek voor.
  17/05/2016