FLANDERS' FOOD RADAR

 • Niemand is van fan van chemicaliën in zijn eten, de consument wil het liever niet zien, en de producent verkoopt ook liever producten die een zekere naturel hebben. Maar op gebied van bewaarmiddelen is het vaak een noodzakelijk kwaad. Of zijn er natuurlijke alternatieven?
  04/02/2016
 • Biobakkerij De Trog, bekend om zijn kwalitatief ambachtelijk brood, ontving vandaag de Factory of the Future Award voor toekomstgerichte productiebedrijven. Volgens FEVIA Vlaanderen en Flanders’ FOOD illustreert dit hoe Vlaamse voedingsbedrijven erin slagen kwaliteit en groei te verenigen door samen te werken rond innovatie.
  04/02/2016
 • De complexe benaming doet anders vermoeden, maar FODMAPs zijn relatief eenvoudige moleculen die rijkelijk in onze voeding aanwezig zijn. Hoewel klein en eenvoudig, kunnen ze toch erg vervelende effecten veroorzaken bij een deel van de bevolking. Bij wie, wat, waar en hoe ze dat doen kom je in dit artikel te weten!
  03/02/2016
 • De fysische structuur van emulsies wordt in belangrijke mate bepaald door de grootte van de druppels en hun verdeling in de continue fase. Via lage-resolutie NMR kan dit op onverdunde stalen opgemeten worden. De techniek biedt niet enkel nieuwe mogelijkheden voor productontwikkeling en kwaliteitsanalyse maar is, door zijn niet destructief karakter, ook erg nuttig voor houdbaarheidstesten.
  03/02/2016