FLANDERS'FOOD RADAR

 • Biobakkerij De Trog maakt als eerste voedingsbedrijf in ons land gebruik van een intelligente bril in hun distributiecentrum in Ieper. Sinds januari maken zij hun bestellingen klaar met behulp van deze bril en dit niet zonder resultaat: de foutenmarge ligt twee derde lager en de bestellingen zijn tot 30 procent sneller klaar.
  22/04/2014
 • DNA sequentieanalyse gaat steeds sneller en massaler. De technologie is niet langer onbereikbaar voor de voedingsindustrie. Toepassingen duiken op in de voedingsmicrobiologie: gaande van ondersteuning bij product- en procesontwikkeling tot acuut incident management.
  22/04/2014
 • Voedselverliezen tegengaan optimaliseert bestaande processen en stimuleert innovatie. Een greep uit de mogelijkheden voor de voedingsindustrie.
  22/04/2014
 • Een zakje poeder, wat water, en hop, een cocktail! Recentelijk kwam bericht uit de Verenigde Staten dat voortaan Palcohol, ofte ‘powdered alcohol’ toegelaten werd voor verkoop (in VS). Blijkt nu dat de toelating een vergissing was, maar niet getreurd: het dossier wordt opnieuw ingediend.
  22/04/2014