FLANDERS' FOOD RADAR

 • Deze vitamine speelt een belangrijke rol in het voorkomen van hart- en vaatziekten en osteoporose, twee uiterst belangrijke problemen in Westerse landen. Waarom heeft de doorsnee mens er dan nog nooit van gehoord? En vooral: waar kunnen we ze uit halen en in steken?
  27/04/2016
 • Als gevolg van de recent geïmplementeerde aanlandplicht zal er vanuit de Europese visserij een significante toename ontstaan in visserijreststromen. Veel van deze reststromen zijn niet geschikt of mogen vanuit de wet niet verkocht worden voor directe humane consumptie. Wat kunnen we er dan wél mee doen?
  27/04/2016
 • In de agro-voedingsketen werd het ‘internet der dingen’ tot voor kort vooral geassocieerd met het toepassen van identificatie tags die toelaten om objecten doorheen heel de keten door te inventariseren en managen via computersystemen. Nieuwe radio-, sensor- en informatietechnologie voegt daar extra intelligentie aan toe zodat in de toekomst kwaliteitschecks een stuk geautomatiseerder kunnen verlopen.
  27/04/2016
 • Twee experten aan het woord als het gaat over de bescherming van een voedingsbedrijf tegen risico’s, zoals recall en cybercrime. Dirk Ceulemans, Food Security vzw, begeleidt voedingsbedrijven in crisis en Gerrit Mets, Van Breda Risk & Benefits, verzekert voedingsbedrijven in geval van schade. Een sneak preview van het event op 1 juni met meer tips and tricks.
  26/04/2016